Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λάρισα: Πόρτα νοσοκομείου καταπλάκωσε εργαζόμενη
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Πόρτα νοσοκομείου καταπλάκωσε εργαζόμενη

Λάρισα: Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, όπου μια πόρτα έπεσε στο ακτινολογικό εργαστήριο και καταπλάκωσε εργαζόμενη προκαλώντας της κάταγμα στο χέρι και τραύμα στο κεφάλι. Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ με τον πρόεδρο Μιχάλη Γιαννάκο να εξηγεί τι συνέβη.  Όπως ο ίδιος αναφέρει «Απίστευτο και όμως ελληνικό. Πόρτα του πανεπιστημιακού νοσοκομείο Λάρισας καταπλάκωσε και τραυμάτισε συνάδελφο. Να φοράμε κράνος. Ξημερώματα Σαββάτου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας τεχνολόγος κλήθηκε να μεταβεί με το φορητό ακτινολογικό – ακτινογραφικό μηχάνημα στο τμήμα νεογνών για να κάνει ακτινογραφία σε νεογνό. Όταν έφθασε στο τμήμα νεογνών την ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούν ακόμη μία ακτινογραφία σε άλλο νεογνό.

Η συνάδελφος τεχνολόγος επικοινώνησε με την δεύτερη συνάδελφο τεχνολόγο βάρδιας και ζήτησε να φέρει ακόμη μια κασέτα στο τμήμα νεογνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ακτινογραφία. Όντως η τεχνολόγος ξεκίνησε να πάει στο τμήμα νεογνών. Άκουσε και είδε κάποιες κινήσεις από ένα άτομο που φάνηκαν ύποπτες και με σκοπό να ασφαλίσει το τμήμα που θα ήταν χωρίς φύλαξη έκλεισε τη διπλή πόρτα του διαδρόμου της αναμονής του ακτινολογικού».

Επείγουσα έρευνα για την αιτία 

«Τότε η πόρτα έπεσε πάνω της και την καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά όπως αποδείχτηκε από την εξέταση στο κεφάλι της και το πόδι της, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με το αριστερό χέρι της το οποίο υπέστη κάταγμα στο ύψος της πηχεοκαρπικής (ΠΧΚ) άρθρωσης. Στην συνάδελφο δόθηκε από το ΤΕΠ ένας μήνας αναρρωτική άδεια. Να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα για να δούμε εάν είναι δολιοφθορά ή κακή κατασκευή ή λόγοι μη συντήρησης. Η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη. Αν είναι δυνατόν! Θα πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος εντός των νοσοκομείων για να προστατευόμαστε από πόρτες, σοβάδες, ψευδοροφές, τοίχους» συμπληρώνει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις