Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΚΕΔΕ – Εκλογές 2024: Εκ νέου πρόεδρος ο Λάζαρος Κυρίζογλου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΕΔΕ – Εκλογές 2024: Εκ νέου πρόεδρος ο Λάζαρος Κυρίζογλου

ΚΕΔΕ – Εκλογές 2024: Με μεγάλη διαφορά εκλέχθηκε ξανά ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ως νέος πρόεδρος.

Μια μεγάλη νίκη πέτυχε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ως νέος πρόεδρος, το Σάββατο 2 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Ο Λάζαρος Κυρίζογλου με την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», επανεκλέγη ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καθώς έλαβε 348 ψήφους και καταλαμβάνει 20 έδρες στο 31μελες ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Η παράταξη του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου που θα διατηρήσει για μια ακόμη θητεία (5ετια) την θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έλαβε ποσοστό επιτυχίας και νίκης 65,78%.

Υψηλά ποσοστά συμμετοχής

Τα ποσοστά συμμετοχής ήταν μεγάλα στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΔΕ, καθώς και του νέου Εποπτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου 2024-2028. Συνολικά στις εκλογικές διαδικασίες ψήφισαν 529 αιρετοί από τους 535 που είχαν δικαίωμα ψήφου, με το ποσοστό συμμετοχής να φτάνει στο πολύ υψηλό 98,87%. Θυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου είχαν: Όλοι οι δήμαρχοι (332), οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (178), και όσοι διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο εφόσον έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι και διατηρούν την ιδιότητα αυτή (25).

Οι συνδυασμοί έλαβαν αναλυτικά

  • Λάζαρος Κυρίζογλου “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” (ΝΔ) – Ελαβε 348 ψήφους, ποσοστό 66,2% και 20 έδρες
  •  Χάρης Δούκας “Αυτοδιοίκηση ΤΩΡΑ” (ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ) – Ελαβε 155 ψήφους, ποσοστό 29,5% και 10 έδρες
  • Κώστας Πελετίδης “Λαϊκή Συσπείρωση” (ΚΚΕ) – Ελαβε 18 ψήφους, ποσοστό 3,5% και 1 έδρα
  • Λ. Στεφανάκης “Συντονισμός Αιρετών” (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) Ελαβε 4 ψήφους και 0 έδρες
  • Άκυρα – Λευκά 4 ψηφοδέλτια

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

«Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028. Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Σε σύνολο 535 εγγεγραμμένων ψήφισαν 529 αιρετοί. Έγκυρα ψηφοδέλτια 525, άκυρα 4. Για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν:

  • Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι: 348 ψήφοι (65,78%) και 20 έδρες
  • Αυτοδιοίκηση Τώρα: 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες
  • Λαϊκή Συσπείρωση: 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα
  • Συντονισμός Αιρετών: 4 ψήφοι (0,76%)»

Λάζαρος Κυρίζογλου: Προτεραιότητα μας να είμαστε δίπλα στους πολίτες

Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Λάζαρος Κυρίζογλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία. Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά. Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε. Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά. Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες».

Η Σύγκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του γενικού γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 19.00 στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις