Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρούξι Ντουμιτρέσκου πέθανε: Σοκ στον χώρο του βόλεϊ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρούξι Ντουμιτρέσκου πέθανε: Σοκ στον χώρο του βόλεϊ

Ρούξι Ντουμιτρέσκου πέθανε: Ήταν μητέρα ενός αγοριού που μένει ορφανό από γονείς

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς η Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Στα 46 της χρόνια η πρώην αθλήτρια των Βριλησσίων του Παναθηναϊκού, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς. Γεννήθηκε στην πόλη Βαλτσέα και ξεκίνησε το βόλεϊ στο Πιτέστι πριν έρθει στην Ελλάδα για τα Βριλήσσια και τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια, ενώ απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Παντρεύτηκε με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον Ολυμπιονίκη του τάεκβοντο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 2 χρόνια και απέκτησαν έναν γιο, τον 12χρονο Φίλιππο.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει και η 46χρονη τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στη Ρουμανία όπου είχε ακαδημία βόλεϊ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, χθες υπέστη ανακοπή στο σπίτι της και άφησε την τελευταία της πνοή. Την είδηση έκανε γνωστή η Ομοσπονδία βόλεϊ της Ρουμανίας.

Τα επιτεύγματα της παίκτριας

Πιο συγκεκριμένα, η σπουδαία αθλήτρια γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1977, στο Γκαλάτι της Ρουμανίας. Όταν συμπλήρωσε το 20ο έτος της ηλικίας της, ξεκίνησε την καριέρα της στην Ελλάδα με την ομάδα των Βριλησσίων, με την οποία συνεργάστηκε από το 1997 έως το 2003. Το 2003 αποφάσισε να προσχωρήσει στην ομάδα του Παναθηναϊκού, όπου την ακολούθησε μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες, γεγονός που την κατέστησε ως μία από τις κορυφαίες παίκτριες βόλεϊ στην χώρα μας. Με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε έως το 2010, κατακτώντας 5 κύπελλα, 6 πρωταθλήματα, ενώ υπήρξε φιναλίστ στον τελικό του CEV Challenge Cup κατορθώνοντας να γίνει αρχηγός των πράσινων.

Μία ακόμα μεγάλη στιγμή για την αθλήτρια αποτέλεσε η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, φορώντας την φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο από το 2004 έως το 2009, καθώς είχε πάρει την υπηκοότητα της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι ο Παναθηναϊκός θα αποσύρει την φανέλα της με τον αριθμό 9 ως ένδειξη σεβασμού για την τεράστια συνεισφορά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις