Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ο ΛεMπρόν Τζέιμς Πόντοι: Στην κορυφή του ΝΒΑ ο 39χρονος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ΛεMπρόν Τζέιμς Πόντοι: Στην κορυφή του ΝΒΑ ο 39χρονος

Ο ΛεMπρόν Τζέιμς Πόντοι: Ο 39χρονος παίκτης σπάει το ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με 40.000 πόντους

Άλλη μια νίκη στην Ιστορία του NBA καταγράφηκε με τον ΛεMπρόν Τζέιμς να ξεπερνά το ρεκόρ που κατείχε ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. O αξεπέραστος παίκτης, στον αγώνα των Λέικερς απέναντι στους Θάντερ, κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Παρά το γεγονός ότι ήταν θέμα χρόνου να επιτευχθεί το ρεκόρ, ο Λεμπρόν Τζέιμς, σκόραρε 36 πόντους πριν το τέλος της τρίτης περιόδου με 10.9 δευτερόλεπτα στο ρολόι.

Ο σταρ των Λέικερς δοξάστηκε από φωτογράφους, οικογένεια και φίλους του για το τεράστιο επίτευγμα. Ο κόσμος ξεκίνησε να τον συγχαίρει και να κραυγάζει «MVP», ενώ στο γήπεδο βρισκόταν ήδη ο μυθικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Σε μια συγκινητική και πανηγυρική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε ένα τελετουργικό μεταβίβασης του τίτλου με την παράδοση της μπάλας στο κέντρο. Για την Ιστορία, οι Θάντερ επικράτησαν με 133-130.

Ο πίνακας με τους 10 κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών:

  1. ΛεΜπρόν Τζέιμς – 38.390 πόντοι
  2. Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ – 38.387 πόντοι
  3. Καρλ Μαλόουν – 36.928 πόντοι
  4. Κόμπι Μπράιαντ – 33.643 πόντοι
  5. Μάικλ Τζόρνταν – 32.292 πόντοι
  6. Ντιρκ Νοβίτσκι – 31.560 πόντοι
  7. Γουίλτ Τσάμπερλεϊν – 31.419 πόντοι
  8. Σακίλ Ο’Νιλ – 28.596 πόντοι
  9. Καρμέλο Άντονι – 28.289 πόντοι
  10. Μόουζες Μαλόουν – 27.409 πόντοι

ΛεΜπρον Τζέϊμς: «Ποτέ δεν είχα στόχο το ρεκόρ»

«Είναι σουρεαλιστικό, γιατί ποτέ δεν το έθεσα ως στόχο». Με αυτά τα λόγια  αποδέχθηκε, ο ιστορικός παίκτης, το ρεκόρ που κατέκτησε τα ξημερώματα, καθώς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Έπειτα από 20 χρόνια επιτυχιών στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη και με 38.390 πόντους, ο 39χρονος «LBJ», πήρε τη δική του θέση στην κορυφή. Μάλιστα, ξεπέρασε κατά τρεις πόντους, το ρεκόρ που κατείχε ο μυθικός, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ από το 1989.

Ο παίκτης πρόσθεσε, μιλώντας στο TNT, και δίνοντας έμφαση στη λύπη του για την ήττα της ομάδας του: «Ποτέ δεν ήθελα πραγματικά να γίνω πρώτος σκόρερ, γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που έγινα. Θέλω απλώς, να έχω μακροζωία και να μπορώ να είμαι ο καλύτερος που μπορώ κάθε βράδυ». Ολοκληρώνοντας είπε: «Ξέρω ότι μπορώ να παίξω για ακόμη μερικά χρόνια. Το ξέρω από τον τρόπο που νιώθω, από τον τρόπο που αντιδρά το σώμα μου αυτήν την σεζόν. Όλα εξαρτώνται από την ψυχική μου κατάσταση. Θέλω ν’ αγωνίζομαι για τίτλους, νιώθω ότι μπορώ ακόμη να το κάνω αυτό. Είναι ένα αρκετά σουρεαλιστικό συναίσθημα να μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο 20 χρόνια μετά το ντεμπούτο μου και να βρίσκομαι στην κορυφή του μπάσκετ που μπορώ να παίξω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις