Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταγγελία: Πατέρας αναγκάστηκε να μεταφέρει το άρρωστο παιδί του στην Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία: Πατέρας αναγκάστηκε να μεταφέρει το άρρωστο παιδί του στην Αθήνα

Ιωάννινα: Τι απαντάει το ΕΚΑΒ για το περιστατικό

Σε καταγγελία ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει ο ίδιος το παιδί του, που ήταν άρρωστο, από τα Ιωάννινα στην Αθήνα επειδή έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ, προχώρησε ένας πατέρας σύμφωνα με το Mega. Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, την προηγούμενη εβδομάδα όταν το 7χρονο κορίτσι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ωστόσο δύο ημέρες μετά, μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εξετάσεων, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.Τότε, ο πατέρας κάλεσε στις 02:30 τα ξημερώματα το ΕΚΑΒ και μία ώρα αργότερα ενημερώθηκε πως δεν μπορεί να γίνει η διακομιδή, καθώς όπως κατήγγειλε, έληγε η βάρδια του πληρώματος.

Παρόλο που βρέθηκε μία κλίνη στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», ο πατέρας αναγκάστηκε να μεταφέρει ο ίδιος το παιδί του στην Αθήνα, ενώ αντιδράσεις για το περιστατικό υπήρξε και από πλευράς ΕΚΑΒ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο δεν αρνήθηκε ποτέ τη διακομιδή του κοριτσιού από τα Ιωάννινα στην Αθήνα, αλλά στις 08:00 το πρωί δεν έληγε η βάρδια, αλλά η εφημερία του νοσοκομείου «Αγία Σοφία».

«Κρίθηκε απαραίτητη και άμεσα συνοδεία γιατρού η διακομιδή της κόρης μου. Κάλεσε ενδονοσοκομειακά η παιδίατρος, που είχε εφημερία, στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων για τη διακομιδή. Πήγα και εγώ να δω εάν είχε προχωρήσει η υπόθεση, και τυχαίνει την ώρα που παίρνουν τηλέφωνο από το ΕΚΑΒ, να είμαι μπροστά στο τηλεφώνημα και να λένε στη γιατρό ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή» είπε ο πατέρας της 7χρονης.

«Συνέστησε στη γιατρό να καλέσει το 166 να καταγραφεί σαν περιστατικό και έτσι να αναγκαστούν να πάνε και να γίνει η διακομιδή, γιατί η πρόφασή τους ήταν ότι τελειώνει η βάρδια στις 08:00 το πρωί. Δέχονται μία κλήση στο γραφείο των γιατρών και τους είπαν ότι είναι λίγο οριακό να φτάσουμε στις 08:00 το πρωί στην Αγία Σοφία» συνέχισε ο πατέρας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις