Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοκ και δέος από τις σημειώσεις της οργάνωσης “Σύμπραξη Εκδίκησης”
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ και δέος από τις σημειώσεις της οργάνωσης “Σύμπραξη Εκδίκησης”

Νέα στοιχεία

Χειρόγραφες σημειώσεις, η ανάγνωση των οποίων και μόνο προκαλεί σοκ και δέος στις Αρχές, έχει βρεθεί και αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης των ειδικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο σημειωματάριο, που σύμφωνα με τις πληροφορίες βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου φερόμενου ως ιθύνοντα νου της τρομοκρατικής οργάνωσης, αν και κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, αναγράφονται τα ονόματα εισαγγελέων, αξιωματικού της Αστυνομίας. πρώην σωφρονιστικού υπαλλήλου και δημοσιογράφων. Οι μελετητές της Αντιτρομοκρατικής επιχειρούν με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν να καταλήξουν με κάθε βεβαιότητα στο ότι οι αναφερόμενοι  είχαν μπει στο στόχαστρο της οργάνωσης, που εξαρθρώνεται με τις δέκα συλλήψεις. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται, καταρχήν, για τρεις εισαγγελείς της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου υπηρετεί και η εισαγγελέας των Εφετών, που από ένα θαύμα γλίτωσε η ζωή της ίδιας και του συζύγου της από παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο.

Επίσης, αναγράφονται στοιχεία  εισαγγελέα της Λάρισας ( ο 36χρονος κρατείτο για καιρό στις φυλακές της θεσσαλικής πόλης), για έναν Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομίας, έχοντα σχέση με τις μεταγωγές κρατουμένων και έναν πρώην  αρχιφύλακα των φυλακών της Λάρισας και αγνώστου ακόμη ταυτότητας δημοσιογράφων. Η εκδοχή ότι ήταν στόχοι των τρομοκρατών, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες ενισχύεται από δύο γεγονότα. Σε ό,τι αφορά τη στοχοποίηση του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Λάρισας, έχουν αναγραφεί στις σημειώσεις λεπτομερή στοιχεία για το αυτοκίνητό του, τον αριθμό κυκλοφορίας και το σημείο στάθμευσής του!

Σε ό,τι αφορά τους δικαστικούς λειτουργούς, πέρα από το γεγονός ότι την πρόεδρο Εφετών τη στοχοποίησε γιατί θεωρούσε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις των ποινών που τον βάραιναν(46,5 χρόνια κάθειρξη),  άλλους δικαστικούς λειτουργούς, που αναφέρει,  θεωρούσε ότι τον αδικούσαν σε άλλα ζητήματα.

Μείωση ποινής με βία

Όλα είχαν να κάνουν με τις προσπάθειες με κάθε τρόπο να μειωθούν οι ποινές στο ελάχιστο ή μέσω άλλης οδού να αποφυλακιστεί. Και όσο δεν το κατάφερνε προσκρούοντας στους Νόμους, θεωρούσε υπεύθυνους τους δικαστές και τους στοχοποιούσε, δίνοντας εντολές στους ελεύθερους συνεργούς να δρουν όπως εκείνος διέτασσε από τις φυλακές. Τις ίδιες ώρες, φωτογραφίες με τα όπλα της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης», που εξαρθρώνεται έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Πρόκειται για τρία πιστόλια, ένα ημιαυτόματο όπλο, ρωσικής κατασκευής και καραμπίνα. Όλα αυτά βρέθηκαν στη διάρκεια των εφόδων της Αντιτρομοκρατικής σε  εννέα σπίτια συλληφθέντων, ενώ άλλα είδη βρέθηκαν στις εφόδους σε τρία κελιά καταστημάτων κράτησης.

Εκτός από τα όπλα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, υπενθυμίζεται ότι έχουν κατασχεθεί ποσότητες εκρηκτικής ύλης(πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Τ.Ν.Τ), σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb), μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, 2 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και χειρόγραφες σημειώσεις, για τις οποίες έγινε λόγος στην αρχή του κειμένου. Από την εξέταση όλων αυτών αναμένεται να προκύψουν και νέα στοιχεία και ιδιαίτερα αν κάποιος η κάποιοι σχετίζονται με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν στην έδρα των ΜΑΤ και στην τράπεζα Εργασίας στην οδό Σταδίου…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις