Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Νάσος Γκούβας ΑΕΚ: Έφυγε από την ζωή ο πρώην ποδοσφαιριστής
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νάσος Γκούβας ΑΕΚ: Έφυγε από την ζωή ο πρώην ποδοσφαιριστής

Πέθανε ο Νάσος Γκούβας: Υπήρξε μεσοεπιθετικός των «κιτρινόμαυρων» για τρία χρόνια.

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου  ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Νάσος Γκούβας. Αγωνίστηκε στην Ένωση το 1960, υπήρξε μεσοεπιθετικός των «κιτρινόμαυρων» για τρία χρόνια και σε 44 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σημείωσε δώδεκα γκολ, ενώ κατέκτησε τον τίτλο του 1963.

Την είδηση έκανε γνωστή με μια ανάρτηση στο στην επίσημη σελίδα της στο Facebook η  ΠΑΕ ΑΕΚ στο Facebook, , η οποία και αναφέρει τα ακόλουθα: «Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο παλιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Νάσος Γκούβας. Αγωνιζόταν στη θέση του πλάγιου επιθετικού και είχε έρθει στην ΑΕΚ από το Μεσολόγγι το 1960. Έμεινε τρία χρόνια στην ομάδα μας (44 αγώνες και 12 γκολ στην Α’ Εθνική) και είχε συμμετοχή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1963. Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η πρώτη εμφάνιση στην ΑΕΚ

Η πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της ΑΕΜ ήταν εναντίον του Αστέρα Αμαλιάδας, όταν σε ηλικία μόλις 16,5 χρονών ο πρώην παλαίμαχος  εξέπληξε τους πάντες, που έβλεπαν έναν νεαρό να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο και να σκοράρει για την ομάδα του. Έγινε αμέσως βασικός κι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα, έχοντας ραγδαία εξέλιξη. Συγχρόνως υπήρξε κι εξαιρετικός αθλητής στίβου, με άριστες επιδόσεις στα 100μ., στο μήκος και στο τριπλούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις