Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πανό ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Χυδαία τυμβωρυχία, λέει ο Μαρινάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανό ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Χυδαία τυμβωρυχία, λέει ο Μαρινάκης

Πανό ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Αναρτήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην επέτειο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών

Για την επέτειο του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν ένα μεγάλο πανό στα κεντρικά γραφεία του κόμματος που βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου.  «Πάρε με όταν φτάσεις» είναι το κεντρικό μήνυμα στο μαύρο γιγαντοπανό που ανέβασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο του δυστυχήματος των Τεμπών, μια φράση που συμπυκνώνει την αγωνία των οικογενειών για τα παιδιά τους και περιλαμβανόταν στα τηλεφωνήματα παιδιών που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία με τους γονείς τους.

*Not Delivered (δεν παραδόθηκε) είναι η υποσημείωση κάτω από το «πάρε με όταν φτάσεις», ως ανατριχιαστική υπενθύμιση ότι 57 συνάνθρωποί μας δεν κατάφεραν ποτέ να τηλεφωνήσουν στους αγαπημένους τους για να τους ενημερώσουν ότι έφτασαν αφού μεσολάβησε η σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη.

Πανό ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Χυδαία τυμβωρυχία, λέει ο Μαρινάκης

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε μια τέτοια τραγωδία είναι να σκύβουμε το κεφάλι και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να γίνει πράξη το ποτέ ξανά», είπε την Πέμπτη μιλώντας στoν ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι σε ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα δε μπορεί να μη γίνει απόδοση δικαιοσύνης, ενώ ερωτηθείς αν ο χρόνος που πέρασε ήταν παραγωγικός ή περιείχε καθυστερήσεις, τόνισε ότι η υπόθεση είναι εν εξελίξει, και γι’ αυτό η κυβέρνηση δε μπορεί να τοποθετηθεί. «Η δικαιοσύνη κάνει ό,τι μπορεί και ο νέος πραγματογνώμονας, όπως και κάθε επιπλέον έρευνα – πραγματογνωμοσύνη που θα ρίξει φως στα ερωτήματα των συγγενών, είναι μια καλή εξέλιξη», υπογράμμισε.

Επιπλέον υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βοηθά τη δικαιοσύνη στην απόδοση ευθυνών με την έγκαιρη ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών διαδικασιών για μια ταχεία εκδίκαση, αλλά και με πρωτοβουλίες όπως οι νομοθετικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. «Η κυβέρνηση δεν έχε απολύτως καμία πρόθεση συγκάλυψης, αντιθέτως θέλει να χυθεί άμεσα φως. Ζητάμε από την πρώτη στιγμή να γίνει απόδοση ευθυνών όπου πρέπει, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αστερίσκους. Αλλά να γίνει από τον αρμόδιο θεσμό», σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης δεν παρέλειψε να κατευθύνει τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάρτηση πανό για τα Τέμπη έξω από τα γραφεία του, κάνοντας λόγο για τυμβωρυχία, προσβολή και πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας. «Χυδαία τυμβωρυχία το πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κασσελάκης έβγαζε χαρούμενος σέλφι στην πορεία. Κάνουν καμπάνια στις πλάτες των θυμάτων στα Τέμπη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το μπάζωμα

Ερωτηθείς για το ποιοι μετείχαν στο συντονιστικό που έλαβε την απόφαση τσιμεντώματος του σημείου του δυστυχήματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Η υπόθεση είναι δικαστικά εκκρεμής. Δε μπορούμε να κάνουμε τον ανακριτή. Δεν είμαι πρόχειρος σε σχέση με το ποια είναι τα μέλη του συντονιστικού ούτε μπορώ να ξέρω ποιος έδωσε την εντολή. Ξέρω πάντως ότι όλες οι αρχές έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, για να ασκήσουν με τον καλύτερο τρόπο το καθήκοντά τους».

Σε σχέση με την Εξεταστική επιτροπή και την επιλογή της να μην εξετάσει τον πραγματογνώμονα της οικογένειας Κώστα Λακαφώση και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Κώστα Γενιδούνια, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Η Εξεταστική Επιτροπή, που εμείς ως κυβέρνηση δώσαμε τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να ζητά τη συγκρότηση και τη λειτουργία της, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο σε αυτήν εξετάστηκαν πολύ περισσότεροι μάρτυρες από κάθε άλλη, που σχεδόν όλους τους ζήτησε η αντιπολίτευση, και πάλι αμφιβάλλω αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα βγάλουν έστω και ένα κοινό μεταξύ τους συμπέρασμα. Εντέλει όμω αρμόδια να εξετάσει κάθε κατάλληλο εμπλεκόμενο και να διαμορφώσει κρίση δεν είναι η Εξεταστική Επιτροπή, είναι η δικαιοσύνη διότι εκείνη δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, ούτε στεγανά ούτε υποκειμενικότητα. Τις πολιτικές ευθύνες τις αποδίδουν οι πολίτες. Οι ποινικές όμως δεν έχουν χρώμα. Αποδίδονται όποιος κι αν είναι ο υπαίτιος».

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για τις διαμαρτυρίες κατέληξε: «Κάθε διαμαρτυρία μας προβληματίζει. Δεν είναι όμως στο ίδιο τσουβάλι, όσοι διαμαρτύρονται για μια ανθρώπινη τραγωδία ή για μια αξιοπρεπή αγροτική παραγωγή, με εκείνους οι οποίοι συστηματικά κάθε φορά που μια κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει μια μεταρρύθμιση όπως π.χ. τα μη κρατικά πανεπιστήμια, βγαίνουν στους δρόμους για να την υπονομεύσουν. Το ποιος κυβερνά τον τρόπο αποφασίζεται από τους πολίτες στις εκλογές και όχι στις διαμαρτυρίες ούτε στις δημοσκοπικές φθορές».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις