Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Opinion Poll 2024: Προβάδισμα για ΝΔ, πέφτουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2024: Προβάδισμα για ΝΔ, πέφτουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 20 μονάδων για ΝΔ, πέφτουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνουν ΚΚΕ, Λύση

Λίγα 24ωρα μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μια ακόμη δημοσκόπηση, της Opinion Poll για το ACTION24, αποτυπώνει το βαθύ τραύμα που άφησε το Συνέδριο στο κόμμα, την σταθερή κυριαρχία ΝΔ με 20 μονάδες διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που, όμως, πέφτει. Η δημοσκόπηση της Οpinion Poll για το ACTION 24 καταγράφει την εκτίμηση ψήφου των πολιτών αλλά και την εικόνα των κομμάτων της αντιπολίτευσης. ιδίως την στάση του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο,την παρέμβαση Τσίπρα καθώς επίσης και την πορεία του κόμματος προς τις Ευρωεκλογές.

Opinion Poll: Στο 33,9% η ΝΔ στο 13,9% το ΠΑΣΟΚ, 11,9% ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,9% καταγράφοντας προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στο 13,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος – μετά το τραυματικό συνέδριο – με ποσοστό 11,9%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση που περνά στην 4η θέση με 10,2% και πέμπτο το ΚΚΕ με 10,1%.

Άνοδος για Λύση, ΚΚΕ, κάμψη για ΝΔ, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση ψήφου, προ δεκαημέρου – πριν δηλαδή το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – η ΝΔ παρουσιάζει ελαφρά κάμψη (από 34,3% συγκεντρώνει 33,9%. Πτώση ωστόσο παρουσιάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ (από 12,5% στο 11,9%) και το ΠΑΣΟΚ (Από 14,6% στο 13,9%). Αντιθέτως ανεβαίνουν το ΚΚΕ (από 9,4% στο 10,1%) και η Ελληνική Λύση (από 9,5% στο 10,2%) αλλά και η Νίκη (από 3,8% στο 4,2%).

Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν 8 στους 10 (ποσοστό 76,4%) εκτιμούν πως το συνέδριο δεν βοήθησε καθόλου ή λίγο. Στον αντίποδα μόλις ένα 15% θεωρεί ότι ενίσχυσε το κόμμα. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ έχουν εντελώς αντίστροφη ανάγνωση, καθώς το 80% απαντά ότι ενισχύθηκε το κόμμα από το Συνέδριο, έναντι 18,5% που πιστεύει πως αποδυναμώθηκε. Από την άλλοι οι ψηφοφόροι του κόμματος είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον εκτιμώντας σε συντριπτικό ποσοστό (75,5%) ότι θα συνεχιστούν τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης η δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένη ως προς το εάν η απόφαση να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές ενδυνάμωσε ή όχι τον Στέφανο Κασσελάκη. Ένα ποσοστό της τάξης του 47,9% απαντά πως δεν τον ενδυνάμωσε, ενώ ένα 47,1% απαντά θετικά ως προς το ερώτημα. Τέλος για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 66,7% του συνόλου των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν βοήθησε έναν 25% που θεωρεί το αντίθετο. Αλλά και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 42% απαντά πως δεν βοήθησε η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις