Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Σύμπραξη Εκδίκησης”: Ο απίστευτος διάλογος του φερόμενου αρχηγού με μέλος ομάδας κρούσης
ΕΛΛΑΔΑ

“Σύμπραξη Εκδίκησης”: Ο απίστευτος διάλογος του φερόμενου αρχηγού με μέλος ομάδας κρούσης

Και γυναίκα στην οργάνωση 

Ένας απίστευτος διάλογος, που έλαβε χώρα μεταξύ δύο κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης», σχετικός με την «επιτυχία» βομβιστικής επίθεσης που ανέλαβε η ομάδα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στην τηλεφωνική επικοινωνία, φέρεται να μιλάει ο θεωρούμενος ιθύνων νους, ο 36χρονος έγκλειστος των φυλακών Δομοκού με έναν συνεργό του ο οποίος είχε προφανώς αναλάβει να τοποθετήσει βόμβα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Έλα, πήγε καλά;», ρώτησε ο φερόμενος ως αρχηγός και έλαβε την απάντηση:

«Ναι, πήγε καλά».

«Πότε την έβαλες;», ρωτάει στη συνέχεια ο 36χρονος με το μέλος της οργάνωσης να απαντά:

«Δεν είδες ειδήσεις;».

Πληροφορίες που έγιναν γνωστές από αστυνομικές πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης εξάρθρωσης με τους δέκα κατηγορούμενους επισημαίνουν ότι οι δύο πυροτεχνουργοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ήταν αυτοί που κατασκεύαζαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και τους οποίους κατόπιν παρέδιδαν σε άλλους τέσσερις συλληφθέντες. Οι τελευταίοι ήταν η «ομάδα κρούσης» που εκτελούσε τις εντολές του «Διευθυντηρίου» της οργάνωσης, δηλαδή του 36χρονου και των άλλων τριών εγκλείστων, σε φυλακές της χώρας.

Και γυναίκα στην οργάνωση

Η αντιτρομοκρατική φέρεται να γνωρίζει και να έχει συμπεριλάβει στη δικογραφία και το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα, δύο από τους κατηγορούμενους, ένας άνδρας και μία γυναίκα (σ.σ. είναι μεταξύ των συλληφθέντων) μετέφεραν με μοτοσικλέτα τη βόμβα στο υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα και η οποία εξερράγη. Ο 36χρονος κρατούμενος φέρεται να έγραφε τις προκηρύξεις μέσα από τη φυλακή κι έτσι η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι είχε αρχηγικό ρόλο. Τις ίδιες ώρες έρχονται στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για τον ρόλο των δύο πυροτεχνουργών στρατού και Αεροπορίας, που κατηγορούνται ως οι προμηθευτές εκρηκτικών και κατασκευαστές των μηχανισμών.

Ο ένας έχει ειδικότητα  οπλουργού που υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία στην Τανάγρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», είναι ΕΠΟΠ και βρισκόταν σε «μακρά αναρρωτική άδεια». Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι 45 ετών έγγαμος με δύο παιδιά. Ο 45χρονος υπηρετεί στον Στρατό Ξηράς, είναι εθελοντής μακράς θητείας και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποβάλει αναφορά για αποστρατεία. Είναι πολυβολητής και ήταν αποσπασμένος στο Πεντάγωνο.

Αποτύπωμά του στον φάκελο – βόμβα

Αποτύπωμα και DNA του συγκεκριμένου φέρεται να ταυτοποιήθηκε στον εκρηκτικό φάκελο στο εφετείο στη Θεσσαλονίκη, που όπως έχει γράψει το Alphafreepress, αποτέλεσε και το έναυσμα για την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου που επιχείρησε την δολοφονία της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης και απειλούσε με νέα χτυπήματα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η εκρηκτική ύλη που εντοπίστηκε-κατασχέθηκε εντοπίστηκε στο σπίτι του οπλουργού, που υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία και ο οποίος βρισκόταν σε «μακρά αναρρωτική άδεια».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις έγκλειστοι των φυλακών, που κατηγορούνται, εκτίουν ποινές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Οι δύο εξ αυτών στις φυλακές Δομοκού, ο ένας σ αυτές των Γρεβενών και ο τέταρτος στις φυλακές της Λάρισας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις