Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε τον 36χρονο αντιεξουσιαστή – Μέλη των ΕΔ μεταξύ των συλληφθέντων
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε τον 36χρονο αντιεξουσιαστή – Μέλη των ΕΔ μεταξύ των συλληφθέντων

Συνεχίζονται οι έρευνες μετά τη μεγάλη επιχείρηση στην Αθήνα και σε δύο φυλακές

Η περίοδος ηρεμίας που είχε επικρατήσει στην εγχώρια τρομοκρατία για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα φαίνεται πως λαμβάνει τέλος, με την Αντιτρομοκρατική να προβληματίζεται για την εκκολαπτόμενη νέα γενιά του αντάρτικου πόλης. Από τις αρχές της εβδομάδας βρίσκονται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται δέκα άτομα τα οποία εμπλέκονται σε τουλάχιστον πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις με ανάληψη ευθύνης από δύο τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ διερευνάται ο ρόλος του 36χρονου αντιεξουσιαστή που φέρεται να αποτελεί πρόσωπο-κλειδί.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης 28/2 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, πρόκειται για 4 άτομα που είναι ήδη έγκλειστα στις φυλακές Δομοκού και Λάρισας και άλλα έξι που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική στην Αττική με 10 κατ’ οίκον έρευνες.

 

Μεταξύ των συλληφθέντων δύο πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ένας είναι πολυβολητής στον ελληνικό στρατό και ο άλλος είναι επίσης στρατιωτικός με άδεια μακράς διαρκείας. Τα δύο αυτά άτομα είτε παρασκεύαζαν τις βόμβες είτε προμήθευαν τις βόμβες σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μεταξύ των τρομοκρατικών επιθέσεων που εξιχνιάστηκαν είναι η αποστολή του φακέλου-βόμβα στην πρόεδρο εφετών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης που τελικά δεν εξερράγη. Την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση».

 

Επίσης εξιχνιάστηκε και η βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Κεντρικό, αν όχι αρχηγικό, ρόλο σε όλες αυτές τις επιθέσεις φέρεται να έχει ένας 36χρονος αντιεξουσιαστής που είναι ανάμεσα στους 4 έγκλειστους στις φυλακές. Πρόκειται για άτομο γνωστό στις Αρχές εδώ και δέκα χρόνια για ένοπλες ληστείες και επιθέσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις