Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιφιγένεια – Τέμπη: «Την είδα να είναι η μισή μέσα στο βαγόνι, αποφεύγω να θυμάμαι»
ΕΛΛΑΔΑ

Ιφιγένεια – Τέμπη: «Την είδα να είναι η μισή μέσα στο βαγόνι, αποφεύγω να θυμάμαι»

Το ζευγάρι είχε πάει στην Αθήνα και τη στιγμή της σύγκρουσης βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι

«Δεν πρόλαβα να καταλάβω τίποτα, ακούσαμε ένα μπαμ κι από εκεί και πέρα ακούγαμε τον κόσμο να ουρλιάζει»… Έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο σύντροφος της Ιφιγένειας Μήτσκα, η οποία υπήρξε ένα από τα θύματα της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών, περιγράφει τον εφιάλτη της 28ης Φεβρουαρίου.  Μιλώντας στο Mega, ο Φάνης Ξανθόπουλος, επισημαίνει: «Είχαμε πάει ένα τριήμερο στην Αθήνα και μέχρι εκείνη την στιγμή περνούσαμε πολύ όμορφα. Ήμασταν στο τρίτο βαγόνι. Μετά τη σύγκρουση ήμουν μέσα στο βαγόνι απλώς είχα πεταχτεί πιο μπροστά. Η Ιφιγένεια ήταν η μισή εντός και η μισή εκτός. Ήμασταν ακριβώς πάνω από τα βαγόνια που είχαν πάρει φωτιά και η Ιφιγένεια εκεί δίπλα».

«Δεν πρόλαβα να καταλάβω τίποτα, ακούσαμε ένα μπαμ κι από εκεί και πέρα ακούγαμε τον κόσμο να ουρλιάζει. Φωνάζαμε για βοήθεια και μετά από λίγη ώρα ήρθε ένα παιδί, ο Γιάννης, που είχε βρει τυχαία το κινητό μου, όπου βοήθησε και σηκώσαμε την Ιφιγένεια. Μετά κάλεσα τον πατέρα μου για να του πω τι συνέβη».

Η θέση που κάθονταν τα δύο παιδιά

Στη συνέχεια ο σύντροφος της Ιφιγένειας, μετά το τηλεφώνημα που είχε με τον πατέρα του, προσπάθησε να γυρίσει ξανά στο σημείο που ήταν η σύντροφός του, αλλά δεν του επετράπη καθώς ήταν και ο ίδιος τραυματισμένος. Στην ερώτηση πώς είναι σήμερα απάντησε: «Ένα κομμάτι μου έχει μείνει εκεί. Ουσιαστικά, αποφεύγω να θυμάμαι, γιατί αλλιώς θα μείνω εκεί».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις