Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δράμα Ναρκωτικά: Συνελήφθη άνδρας για κατοχή ουσιών
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα Ναρκωτικά: Συνελήφθη άνδρας για κατοχή ουσιών

Δράμα Ναρκωτικά: Σε προανακριτικό στάδιο βρίσκεται ο δράστης

Πολλά είδη ναρκωτικών και σε μεγάλες ποσότητες είχε σκοπό να διαθέσει προς πώληση σε περιοχές της Μακεδονίας ένας άνδρας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Δράμας έπειτα από πληροφορίες που δέχθηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν και οργανώνοντας επιχείρηση, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον δράστη και να βρουν στην κατοχή του και στην κατοικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης πέντε συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 244 γραμμαρίων, μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 101 γραμμαρίων, τρεις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 156 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, με την οποία οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που διέταξε την κράτησή του, ενώ η Ασφάλεια Δράμας συνεχίζει την προανάκριση για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στην διακίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Τι ποινή προβλέπεται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η παραγωγή, η κατοχή και και η διακίνηση ναρκωτικών θεωρείται παράνομη. Ωστόσο, το κάθε κράτος-μέλος διαμορφώνει βάσει των δικών του κριτηρίων την νομοθεσία περί αδικημάτων σχετικών με ναρκωτικά αλλά και το πού αυτή θα αποβλέπει, δηλαδή σε προγράμματα αποκατάστασης και αποφυγής της φυλάκισης για τους χρήστες ή στην καταπολέμηση της εμπορίας και της διακίνησης ναρκωτικών. Σε πολλές χώρες μάλιστα, η ποινή διαφοροποιείται μεταξύ της κατοχής μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών, η οποία είναι πιο ελαφρία και στην ποινή για την διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, η οποία είναι πιο αυστηρή.

Στην Ελλάδα, η κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση καταδικάζεται με ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως πέντε χρόνια και πρόστιμο από 5.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με την ποσότητα, ενώ έχουν υπάρξει και φορές που ο δράστης παρέμεινε ατιμώρητος. Αντίστοιχα, η παραγωγή, εμπορία, διακίνηση ή διανομή ναρκωτικών καταδικάζεται με πέντε έως είκοσι χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο από 50.000 έως 500.000 ευρώ ανάλογα με την ποσότητα και την κατηγορία της ουσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις