Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Πειραιά: Συνάντηση Δημάρχου με τη νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πειραιά: Συνάντηση Δημάρχου με τη νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα

Δήμος Πειραιά: Η συνάντηση του Δήμαρχου με τη νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, επικεντρώθηκε στην Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα «αποπλεύσει» από τη Μαρίνα Ζέας.

Στο Δημαρχείο Πειραιά, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, τη νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer, συνοδεία συνεργατών της από την Πρεσβεία. Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση, με κύριο εστιασμό στην Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα «αποπλεύσει» από τη Μαρίνα Ζέας, με το παραδοσιακό γαλλικό τρικάρτατο ιστιοφόρο «Le Belem», το οποίο θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Μασσαλία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο σύμβουλος του Δημάρχου Γιάννης Βλοντάκης.

Το θαλάσσιο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μώραλης, δήλωσε: «Με τη νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για μια σειρά θεμάτων και κυρίως για την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα περάσει από τον Πειραιά και θα “αποπλεύσει” με το ιστιοφόρο “Le Belem” από τη Μαρίνα Ζέας, προκειμένου να φθάσει στη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συζητήσαμε για την οργάνωση, το τελετουργικό και τις πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ληφθούν.

Aδελφοποιημένες πόλεις

Με τη Μασσαλία είμαστε αδελφοποιημένες πόλεις. Θα είναι η πρώτη φορά που θα φθάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από θαλάσσης σε ένα κράτος για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό είναι πολύ τιμητικό για την πόλη μας».

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις