Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λιονέλ Μέσι: Συνεχίζονται οι επιτυχίες για τον κορυφαίο παίκτη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λιονέλ Μέσι: Συνεχίζονται οι επιτυχίες για τον κορυφαίο παίκτη

Λιονέλ Μέσι: Πόσους ακόλουθους έχει ο ποδοσφαιριστής

Με τη δεύτερη του σεζόν στο MLS να έχει μόλις ξεκινήσει ο Λιονέλ Μέσι έχει πετύχει ήδη ένα γκολ και μία ασίστ μετά από 2 αγώνες, με την Ιντερ Μαΐάμι να είναι αήττητη με μία νίκη και μία ισοπαλία και τον Αργεντινό να πανηγυρίζει μία ακόμη σπουδαία επιτυχία. Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του εκτός έδρας αγώνα με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι ο λογαριασμός του στο Instagram ανήλθε στους 500 εκατομμύρια followers αποδεικνύοντας την εοιρροή που ασκεί ο ποδοσφαιριστής εντός και εκτός γηπέδου. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει σ’ αυτό το κομμάτι τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς τον ακολουθούν 622 εκατομμύρια άτομα. Έτσι, μπορεί ο Μέσι να έχει 8 Χρυσές Μπάλες και ο Ρονάλντο 5, αλλά ο Πορτογάλος έχει στεφθεί ως ο βασιλιάς του Instagram.
Ο CR7 και ο Πούλγκα είναι οι δύο μοναδικοί άνθρωποι στον κόσμο που έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια followers καλύπτοντας το 24.8% και το 20% αντίστοιχα των 2.5 δισεκατομμυρίων χρηστών της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Ρονάλντο και Μέσι είναι στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά και οι μοναδικοί εκπρόσωποι του αθλητισμού που βρίσκονται στο Top-10 των πιο δημοφιλών προσώπων στο Instagram, αφήνοντας πίσω τους ωστόσο προσωπικότητες όπως η Σελένα Γκόμεζ, Κάιλι Τζένερ, Ντουέιν Τζόνσον, Αριάνα Γκράντε, Μπιγιονσέ.

Ποιο είναι το αθλητικό Top-10

Όσον αφορά το αθλητικό Top-10 η κυριαρχία του ποδοσφαίρου είναι πραγματικά απίστευτη καθώς 8 από τους 10 προέρχονται από το άθλημα με τον κορυφαίο να μην είναι ποδοσφαιριστής αλλά  ο Ινδός αθλητής του κρίκετ  Βιράτ Κοχλί και τη δεκάδα να συμπληρώνει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς! Επιστρέφοντας στο επίτευγμα του Μέσι να αναφέρουμε ότι έχει περισσότερους ακολούθους απ’ ότι όλες οι ομάδες μαζί σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα των ΗΠΑ (NFL, MLS, NBA, NHL, MBL) αλλά και αθροιστικά από όλους τους αθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου! Τους τελευταίους 14 μήνες έχει προσθέσει 150 εκατ. ακολούθους, γεγονός που οφείλεται στην κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή, ενώ το 72% των ακολούθων του είναι άνδρες και μάλιστα νεαρής ηλικίας καθώς το 85% είναι κάτω των 34 ετών!
Επίσης ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι η κορυφαία χώρα προέλευσης των followers είναι η Βραζιλία (12%), δεύτερη η Ινδία (8.1%) και τρίτη η Αργεντινή με 6.5%), ενώ αμέσως μετά είναι οι ΗΠΑ (6.2%). Το βέβαιο είναι πάντως ότι το brand name Μέσι εξακολουθεί να πουλάει τρελά σε όλο τον κόσμο και δεδομένου ότι το Instagram θεωρείται το σημείο αναφοράς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα κέρδη από χορηγίες και διαφημίσεις θα εκτοξευτούν ραγδαία μέσα στο 2024.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις