Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ταξί απεργία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί απεργία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία

Ταξί απεργία: Το ΣΑΤΑ καλεί όλους τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, να συστρατευτούν συμμετέχοντας στην κινητοποίηση

Χωρίς ταξί, θα μείνει για δύο μέρες η Αθήνα, σήμερα 27 και αύριο 28 Φεβρουαρίου, καθώς το σωματείο τους (ΣΑΤΑ) κήρυξε 48ωρη απεργία, διεκδικώντας μια σειρά από αλλαγές για τον κλάδο.  Οι οδηγοί ταξί ενημέρωσαν πως κατά το διήμερο της νέας απεργίας που εξήγγειλαν θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του κλάδου, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, για την εναρμόνιση του καταστατικού τους με όσα ορίζει η νομοθεσία, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το ΣΑΤΑ καλεί όλους τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, να συστρατευτούν συμμετέχοντας στην κινητοποίηση. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.

lighting white Taxi signage

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει τα εξής:

«Αύριο 27 Φεβρουαρίου 2024 και περί ώρα 10:30, οδηγοί ΤΑΞΙ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία – διαμαρτυρία με κατεύθυνση το Υπουργείο Μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες, κατά το μήκος της διαδρομής. Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ΤΑΞΙ, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της κινητοποίησης. Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις