Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σχέση και υγεία: Μήπως να το ξανασκεφτείς;
PLUS

Σχέση και υγεία: Μήπως να το ξανασκεφτείς;

Σχέση και υγεία: Η έρευνα από το Pew Research Center επιβεβαιώνει πως το να είσαι single μπορεί να έχει πολλά θετικά στην υγεία και την ψυχολογία σου.

Μπορεί η κοινωνία να θέλει τη δέσμευση, αλλά ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις πολλά άτομα θεωρούν πως αν είναι single, δεν νιώθουν ολοκληρωμένοι, ή θεωρούν πως κάτι μπορεί να πηγαίνει λάθος μαζί τους. Κάτι τέτοιο δεν μας κάνει εντύπωση, αφού υπάρχει πίεση από παντού να είσαι σε μια σχέση η οποία ιδανικά θα σε ακολουθεί μέχρι τα βαθιά γεράματα. Και ναι κάτι τέτοιο για πολλούς ανθρώπους μπορεί να είναι όνειρο ζωής, και να τους προσφέρει μεγάλη ευτυχία αν το καταφέρουν. Από την άλλη όμως, υπάρχουν και οι έρευνες που δείχνουν την πραγματική αλήθεια. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Pew Research Center, το 30% των Αμερικανών όχι μόνο είναι single, αλλά θέλουν και να παραμείνουν έτσι, αφού είναι πιο ευτυχισμένοι. Και αυτό γιατί δεν είναι εύκολο να βρεις την σχέση και τον άνθρωπο που σου ταιριάζει καλύτερα και μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Οι σχέσεις θέλουν πολλές φορές χρόνο, αφοσίωση, κόπο και υποχωρήσεις. Κάτι το οποίο δεν είναι όλοι έτοιμοι να προσφέρουν.

Η έρευνα από το Pew Research Center επιβεβαιώνει πως το να είσαι single μπορεί να έχει πολλά θετικά στην υγεία και την ψυχολογία σου.

Μερικά από αυτά είναι:

Είναι πιο συγκεντρωμένοι στους προσωπικούς τους στόχους και την καριέρα τους

Έχουν περισσότερο χρόνο για καλοπέραση και για τον εαυτό τους

Έχουν τον απόλυτο έλεγχο των επιλογών τους και κατ’ επέκταση της ζωής τους

Έχουν περισσότερη ενέργεια

Διαθέτουν καλύτερη ψυχική υγεία και ηρεμία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις