Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδία: Τρένο διήνυσε απόσταση 70 χιλιομέτρων χωρίς μηχανοδηγούς
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Τρένο διήνυσε απόσταση 70 χιλιομέτρων χωρίς μηχανοδηγούς

Πώς απεφεύχθη μια τραγωδία

Έρευνα διέταξαν οι ινδικοί σιδηρόδρομοι για το πως μια εμπορική αμαξοστοιχία διένυσε περισσότερα από 70 χιλιόμετρα χωρίς μηχανοδηγούς. Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το τρένο να περνάει με μεγάλη ταχύτητα από διάφορους σταθμούς. Οι αναφορές λένε ότι το τρένο έτρεξε χωρίς οδηγό από την Κάθουα στο Τζαμού και Κασμίρ στην περιοχή Χοσιαρπούρ στο Παντζάμπ την Κυριακή (25/2). Οι σιδηρόδρομοι λένε ότι η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε και κανείς δεν τραυματίστηκε. Η αμαξοστοιχία των 53 βαγονιών, που μετέφερε πέτρες με τσιπς, κατευθυνόταν προς το Παντζάμπ από το Τζαμού όταν σταμάτησε στην Κάθουα για αλλαγή πληρώματος.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι άρχισε να κινείται σε μια κλίση στις σιδηροδρομικές γραμμές αφού κατέβηκαν ο μηχανοδηγός και ο βοηθός του. Το τρένο κινήθηκε με ταχύτητα σχεδόν 100 χλμ/ώρα και κατάφερε να διασχίσει περίπου πέντε σταθμούς πριν σταματήσει. Αμέσως μετά την ειδοποίηση για το κινούμενο τρένο, οι υπάλληλοι έκλεισαν τις σιδηροδρομικές διαβάσεις κατά μήκος της διαδρομής του.

Τι δηλώνουν αξιωματούχοι

«Η αμαξοστοιχία σταμάτησε αφού ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος τοποθέτησε ξύλινα μπλοκ στις γραμμές για να σταματήσει το τρένο», δήλωσαν αξιωματούχοι στο PTI. Τα ξύλινα μπλοκ βοήθησαν στη μείωση της ταχύτητας του τρένου. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στο PTI ότι προσπαθούν να εντοπίσουν τον ακριβή λόγο της κίνησης του τρένου μετά τη στάση του στην Κάθουα για να αποφύγουν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις