Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία ΕΣΥ: Πότε ξεκινούν
ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία ΕΣΥ: Πότε ξεκινούν

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία ΕΣΥ:102.000 άτομα βρίσκονται σε λίστα αναμονής

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία, με την ισχύ της να είναι άμεση, από τη στιγμή της δημοσίευσής της. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2024, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ. Αναφορικά με τις 50.000 δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα ξεκινήσουν σε 1,5 μήνα περίπου. «Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ξεκινάνε περίπου σε ενάμισι μήνα από σήμερα. Περιμένουμε την τελική έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι καθαρά τυπική η διαδικασία».

«Θα πάμε ανάποδα στη λίστα, δηλαδή θα βρούμε αυτούς που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής. Αυτοί που είναι σε αναμονή πάνω από χρόνο είναι περίπου 50 χιλιάδες. Αυτούς τους 50 χιλιάδες θα τους κάνουμε το χειρουργείο δωρεάν», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.
Προτεραιότητα σε όσους αναμένουν μήνες για χειρουργείο

102.000 άτομα βρίσκονται σε λίστα αναμονής

Εξάλλου και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε νωρίτερα για το ίδιο ζήτημα, τονίζοντας, ότι τουλάχιστον 55.000 περιστατικά βρίσκονται σε λίστα αναμονής χειρουργείων πάνω από 4 μήνες, εξηγώντας παράλληλα ότι σε αυτά θα δοθεί προτεραιότητα, μόλις ξεκινήσουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. «Η χώρα μας έχει λίστα αναμονής, η οποία είναι ένας δείκτης που μετράμε στο σύστημα πόσο οι πολίτες περιμένουν να χειρουργηθούν. Αυτό που κάναμε τους τελευταίους μήνες είναι ότι καταγράψαμε πόσο περιμένουν οι πολίτες σε διάφορα νοσοκομεία ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή. Έχουμε περισσότερη αναμονή στη Θεσσαλονίκη απ’ ό,τι στην Αθήνα. Έχουμε 102.000 άτομα να βρίσκονται σε λίστα αναμονής, τα 45.000 είναι από 0 έως 4 μήνες αναμονής και τα 55.000 που έχουν αναμονή μεγαλύτερη των 4 μηνών» ανέφερε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις