Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ: Το λιτό σχόλιο της ΝΔ για τις εξελίξεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το λιτό σχόλιο της ΝΔ για τις εξελίξεις

«Δεν σχολιάζουμε, αλλά τι θα γινόταν σε μεγάλες κρίσεις»

Αιχμηρά σχολίαζαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν σχολιάζουμε εσωκομματικά άλλων κομμάτων», έλεγαν αρχικά για να προσθέσουν «αλλά φανταστείτε αυτοί να διαχειρίζονταν σήμερα κρίσεις όπως Έβρο, πανδημία κλπ.

Πρώτο «καμπανάκι» Γεροβασίλη σε Κασσελάκη

Στο «συρτάρι» έμειναν προς το παρόν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 4ημερο θρίλερ για τις προαναγγελθείσες εκλογές, έλαβε τέλος με την συμβιβαστική πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι η απόφαση αυτή, θα πετύχει το σκοπό της να οδηγήσει συντεταγμένα το κόμμα στις Ευρωεκλογές. Και αυτό γιατί ήδη άρχισαν να κρούουν τα πρώτα «καμπανάκια» με πρώτη την Όλγα Γεροβασίλη η οποία μετά την εκρηκτική διαδικασία απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς τον Στέφανο Κασσελάκη για την πορεία προς τις ευρωεκλογές: «Υπάρχει μια προϋπόθεση, ότι δεν θα είναι επιτυχημένη αυτή η πορεία αν ο πρόεδρος του κόμματος εξακολουθεί να έχει αυτή την πολωτική και διχαστική στάση που εκφράστηκε εκτός των άλλων και με το ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’».

Η ίδια εξάλλου, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους έβαλε ως ορόσημο τις ευρωεκλογές ενώ χαρακτήρισε «διαλυτική τη σημερινή λειτουργία και συμφώνησε με τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «έπεσαν οι μάσκες».

«Απολύτως σεβαστή η απόφαση – Δεν απέσυρα ποτέ την πρότασή μου»

Η κα Γεροβασίλη είπε ακόμη πως η απόφαση του συνεδρίου θα γίνει απόλυτα σεβαστή από εκείνη και πρόσθεσε με νόημα, ότι η ίδια δεν απέσυρε ποτέ την πρότασή της «Το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα, το προεδρείο επέλεξε και έβαλε πρώτη την πρόταση Σ. Φάμελλου-Ν. Παππά-Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου. Είναι κυρίαρχη η απόφαση παρ’ όλα αυτά, από μένα απολύτως σεβαστή», είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

«Το συνέδριο ειναι κυρίαρχο σώμα. Πήρε μια απόφαση να ‘καταψηφίσει’ την πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη», είπε, αναφέροντας ότι υπήρξαν τρεις προτάσεις: Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου, επί της οποίας εκείνη του απάντησε ότι δεν θα δουλέψει ποτέ ενάντια στο Καταστατικό. Η πρόταση Σ. Φάμελλου-Ν. Παπά-Γ. Τσίπρα. Η δική της πρόταση για εκλογές σε έναν μήνα με βάση το Καταστατικό.

«Γιατί δεν μπήκαν οι άλλες προτάσεις σε ψηφοφορία;»

Η κα Γεροβασίλη είπε ότι δεν απέσυρε ποτέ την υποψηφιότητά της και την πρότασή της πως η αναφορά της «αν θες εκλογές σε 10 ημέρες, κάνε τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις», αποτελούσε σχόλιο επί της πρότασης του κ. Κασσελάκη. «Γιατί δεν μπήκαν οι άλλες προτάσεις σε ψηφοφορία; Γιατί επιλέχθηκε να πάει η πρόταση Φάμελλου πρώτη; Διότι δεν έπρεπε να φανεί ότι καταψηφίζεται η πρόταση του προέδρου», σχολίασε.

«Λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν μας»

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί συλλογικά, συντεταγμένα, με το βλέμμα στις ευρωεκλογές, πάμε στις εκλογές με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». «Μόνο που υπάρχει μια προϋπόθεση, ότι δεν θα είναι επιτυχημένη αυτή η πορεία αν ο πρόεδρος του κόμματος εξακολουθεί να έχει αυτή την πολωτική και διχαστική στάση που εκφράστηκε εκτός των άλλων και με το ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’». Υπογράμμισε ότι «λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν μας, όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Ο καθένας, την ευθύνη του για αυτές τις ευρωεκλογές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις