Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 14 ληστείες σε 46 ημέρες!
ΕΛΛΑΔΑ

14 ληστείες σε 46 ημέρες!

Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών διανομέων φαγητού - ποτών

Στα τέλη του 2023, δύο βίαιοι ληστές που έστηναν ενέδρες, χτυπούσαν, τραυμάτιζαν και λήστευαν διανομείς φαγητού σε διάφορες περιοχές της Αττικής, πήραν το δρόμο για τη φυλακή, αλλά… μια άλλη συμμορία από πέντε αυτή τη φορά σκληρούς κακοποιούς, πήρε τη «θέση» της, στους δρόμους της Αθήνας!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε 46 ημέρες, λέει η Αστυνομία, επιφύλαξαν εφιαλτικές στιγμές σε 14 βιοπαλαιστές, Έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι μέσα σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, έτρεχαν με τα μηχανάκια τους να μεταφέρουν και να παραδώσουν τις παραγγελίες σε κατοίκους περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής. Οι πέντε κακοποιοί, που γυρνούσαν τις περιοχές ψάχνοντας να εντοπίσουν delivery για να ληστέψουν και να αρπάξουν τις εισπράξεις, αφού ασκούσαν υπέρμετρη βία απέναντι σε ανυπεράσπιστους σκληρά εργαζόμενους στους δρόμους, τους εγκατέλειπαν, άρπαζαν τα κλειδιά από τις μηχανές και τα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να μην μπορέσουν ούτε να σκεφτούν να τους ακολουθήσουν ή να τηλεφωνήσουν έγκαιρα στην Αστυνομία.

Η συμμορία των πέντε βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, καθώς κατάφεραν να μπουν στα ίχνη τους αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Πρόκειται για τρεις Αλβανούς κακοποιούς και δύο ημεδαπούς, οι οποίοι διέπρατταν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση τις ληστείες διανομέων (φαγητού-ποτών), αλλά λήστευαν και υπαλλήλους πρακτορείων τυχερών παιχνιδιών, κυρίως στις  περιοχές του Γαλατσίου, Ηρακλείου και Νέας Φιλαδέλφειας.

Από Νέα Ιωνία έως Λυκόβρυση – Πεύκη

Τα μέλη της συμμορίας, επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ,  είχαν συγκροτηθεί σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε βάρος διανομέων φαγητών – ποτών σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής (Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Μαρούσι, Γαλάτσι, Νέα Ερυθραία, Νέα Φιλαδέλφεια, Λυκόβρυση, Πεύκη). Δρούσαν,  κάθε φορά, με εναλλασσόμενη σύνθεση και αποκόμιζαν με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος, ενώ η δράση τους τοποθετείται χρονικά τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν, τονίζει η Αστυνομία,  την εξής μεθοδολογία: Με «επιχειρησιακά» οχήματα, κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα (διανομείς), τα οποία κινούνταν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα κατά την παράδοση παραγγελιών.

Αφού εντόπιζαν το στόχο τους, όλα τα μέλη της ομάδας πλην του οδηγού του «επιχειρησιακού» οχήματος, αποβιβάζονταν και τον ακινητοποιούσαν. Με χρήση σωματικής βίας εξανάγκαζαν τα θύματά τους να τους παραδώσουν όλες τις εισπράξεις καθώς και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

14 ληστείες σε 46 ημέρες!

Αφού εξασφάλιζαν την ασφαλή διαφυγή τους, αφαιρώντας τα κλειδιά των οχημάτων από τα θύματα, επιβιβάζονταν στο «επιχειρησιακό» όχημα και τρέπονταν σε φυγή. «Χαρακτηριστικό της θρασύτητας και της ιδιαίτερης σκληρότητας που διακατείχε τα μέλη της συμμορίας», σημειώνουν οι αστυνομικοί, «είναι η βία. που ασκούσαν στα θύματά τους, μη διστάζοντας να τα χτυπήσουν ακόμα και με τη λαβή του όπλου που έφεραν. Μάλιστα διακριβώθηκε ότι δρούσαν με αλλεπάλληλα «χτυπήματα», έχοντας διαπράξει μέσα σε 46 μέρες 14 ληστείες, από τις οποίες η μία σε απόπειρα». Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία όπλα (ρέπλικα, καραμπίνα και αεροβόλο), 2 οχήματα, 466 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά και 240 διαφανή σακουλάκια, κινητά τηλεφώνων και κάρτες sim, πλήθος αβολίδωτων και μη φυσιγγίων, ρούχα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους κατά την τέλεση των ληστειών, πλαστή ταυτότητα και ταυτότητα με διαφορετικά στοιχεία από του κατόχου της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις