Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεροβασίλη ομιλία στο Συνέδριο: “Πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη ομιλία στο Συνέδριο: “Πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς”

Γεροβασίλη ομιλία στο Συνέδριο: «Όλες και όλοι κρινόμαστε καθημερινά»

Την υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε από του βήματος του συνεδρίου η Ολγα Γεροβασίλη, αφήνοντας βαρύτατες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και για την κατάρρευση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. «Είμαι παρούσα», με τη φράση αυτή η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη και έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομιλία της διακόπηκε αρκετές φορές από αποδοκιμασίες των Συνέδρων, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Συνεδρίου να καλέσει τους παρευρισκομένους να σεβαστούν τους ομιλητές. «Ακούω τον έντονο προβληματισμό, ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα μια εσωκομματική διαδικασία», είπε η κυρία Γεροβασίλη. «Φυσικά» φώναξαν οι σύνεδροι, προκαλώντας εκ νέου την παρέμβαση του προεδρίου. «Συζητάμε δεν πειράζει», απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Δεν αγαπάς περισσότερο τα μέλη από εμάς»

«Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο, είμαι παρούσα», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη και στο σημείο αυτό οι σύνεδροι απάντησαν με γουχαΐσματα. «Δεν αγαπάς περισσότερο τα μέλη από εμάς», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη, στρεφόμενη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, που καθόταν στην πρώτη σειρά του Συνεδρίου, προκαλώντας εκ νέου αντιδράσεις και αποδοκιμασίες, ενώ χρειάστηκε νέα παρέμβαση από τον Παναγιώτη Ρήγα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα

Μόλις η Όλγα Γεροβασίλη ολοκλήρωσε την ομιλία της, αιφνιδιαστικά ο κ. Κασσελάκης σηκώθηκε από τη θέση του, ανέβηκε στο βήμα και χαιρέτισε την συνυποψήφιά του. Καλοσωρίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής, το ιστορικό στέλεχος, είπε στην αρχή της σύντομης παρέμβασής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταχειροκροτούμενος από τους Συνέδρους.

«Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεσμεύομαι ότι εγώ θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας», πρόσθεσε και πάλι χειροκροτήθηκε με ένταση. «Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών θα προσκαλέσω και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα της να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε. Εισηγήθηκε, επίσης, στο Συνέδριο οι εκλογές για νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν στις 10 Μαρτίου και τα μέλη να ψηφίσουν και υβριδικά, χωρίς φυσική παρουσία, ώστε να υπάρξει η μέγιστη συμμετοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις