Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρκούδα επιτέθηκε σε υπάλληλο: Βίντεο σοκ, από επίδειξη σε τσίρκο
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκούδα επιτέθηκε σε υπάλληλο: Βίντεο σοκ, από επίδειξη σε τσίρκο

Βίντεο-σοκ: Αρκούδα επιτέθηκε σε υπάλληλο κατά την διάρκεια επίδειξης σε τσίρκο

Μια αρκούδα στράφηκε εναντίον ενός υπαλλήλου μπροστά σε σοκαρισμένους θεατές σε μια παράσταση τσίρκου στην Κίνα. Το ζώο, που ονομάζεται Xiong Xiong, έκανε την απροσδόκητη κίνησή του στη μέση της παράστασης σε τσίρκο στην πόλη Huzhou την περασμένη Τρίτη. Το βίντεο δείχνει την αρκούδα και δύο καλλιτέχνες να στέκονται στη σκηνή κατά την διάρκεια της επίδειξης, όταν το ζώο αποφασίζει να ρίξει έναν από τους καλλιτέχνες στο έδαφος. Ο δεύτερος άνδρας σπεύδει να βοηθήσει τον συνάδελφό του να απελευθερωθεί από την ισχυρή λαβή του θηρίου, με το βίντεο να τελειώνει με τον δεύτερο άνδρα να προσπαθεί να τραβήξει την αρκούδα μακριά.

H στιγμή που η αρκούδα επιτίθεται σε άνθρωπο

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι χρειάστηκαν έως και έξι υπάλληλοι του τσίρκου για να σώσουν τον καλλιτέχνη και να τοποθετήσουν την αρκούδα στο κλουβί της, καθώς οι έκπληκτοι θεατές παρακολουθούσαν με δέος. Η ασιατική μαύρη αρκούδα (Ursus Thibetanus), γνωστή και ως αρκούδα με λευκό στήθος, είναι μια μεσαίου μεγέθους αρκούδα που κατάγεται από την Ασία. Δεν είναι καθόλου η πρώτη φορά που ένας υπάλληλος τσίρκου δέχεται επίθεση από αρκούδα κατά τη διάρκεια μιας παράστασης – και σε σύγκριση με τα προηγούμενα περιστατικά, ο άνδρας στο βίντεο τη γλίτωσε αρκετά ελαφρά.

Τον Δεκέμβριο, μια μικρότερη μαύρη αρκούδα που έκανε πατίνια ξαφνικά έχασε τον έλεγχο, όρμησε και δάγκωσε έναν από τους χειριστές. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, που παρακολουθούσε το σόου με ένα παιδί, περιέγραψε τον πρώτο γύρο της αρκούδας πάνω σε ένα πατίνι που ισορροπούσε ως φυσιολογικό, αλλά στον δεύτερο γύρο έκανε την απροσδόκητη επίθεση. Το προσωπικό κατάφερε να συγκρατήσει την αρκούδα και λίγα λεπτά αργότερα, άφησε το πόδι του χειριστή και έστρεψε την προσοχή της στο ποπ κορν που ήταν σκορπισμένο στο έδαφος. Αφού η αρκούδα τελείωσε το αυτοσχέδιο σνακ της, ο χειριστής, τραυματισμένος, κατάφερε να οδηγήσει επιτυχώς την αρκούδα εκτός σκηνής.

brown bear with blue eyes

Αντιδράσεις για την χρήση ζώων σε παραστάσεις τσίρκου

Το Ινστιτούτο Δικαίου των Ζώων στην Ασία ζητά την απαγόρευση των ζώων σε παραστάσεις τσίρκου. Λένε: «Η διατήρηση ζώων σε αιχμαλωσία και η χρήση τους για ψυχαγωγία μπορεί να προκαλέσει στρες και επιθετικότητα. Πολλά άγρια ζώα που χρησιμοποιούνται σε τσίρκο τείνουν να ζουν σε οικογενειακές ομάδες στην άγρια φύση». «Δεν βλάπτει μόνο τα ίδια τα ζώα, αλλά επηρεάζει και τη δημόσια ασφάλεια, επειδή ορισμένα ζώα τρελαίνονται και τραυματίζουν ή σκοτώνουν ανθρώπους».. Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες καταγράφονται ως «ευάλωτες» στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών της IUCN. Κινδυνεύουν κυρίως λόγω της αποψίλωσης των δασών και της λαθροθηρίας. Παρά το γεγονός ότι απειλούνται με εξαφάνιση, εξακολουθούν να είναι η πιο κοινή αρκούδα στην Ασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις