Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καραμπόλα στην Κίνα: 100 αμάξια συγκρούστηκαν
ΚΟΣΜΟΣ

Καραμπόλα στην Κίνα: 100 αμάξια συγκρούστηκαν

Καραμπόλα στην Κίνα: Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έξι υπέστησαν μικροτραυματισμούς.

Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους σε ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο της πόλης Σουτσόου της Κίνας με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να τραυματιστούν. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας το ατύχημα οφείλεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ αναφέρουν πως στο σημείο όπου έγινε η καραμπόλα υπήρχε πάγος στην άσφαλτο.

Τα σοκαριτικά πλάνα από την κρατική τηλεόραση CCTV που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου απεικονίζουν την απόλυτη καταστροφή  πολλά αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο στον αυτοκινητόδρομο, σαν να πρόκειται για κάποια ταινία και όχι την πραγματικότητα. Γυαλιά και συντρίμμια φαίνονταν διάσπαρτα παντού. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έξι υπέστησαν μικροτραυματισμούς,  σύμφωνα με όσα ανέφερε η τροχαία του βιομηχανικού πάρκου της Σουτσόου στο τοπικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το WeChat.

Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί ενώ τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται, σύμφωνα με την αστυνομία. Το τελευταίο διάστημα, μεγάλα τμήματα της Κίνας έχουν πληγεί από ψυχρά κύματα, χιονοθύελλες και παγωμένη βροχή, επηρεάζοντας τις μεταφορές σε μια περίοδο που εκατομμύρια άνθρωποι σπεύδουν στα σπίτια τους για τους εορτασμούς της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, η κυβέρνηση αύξησε τα έκτακτα μέτρα για τις πολικές θερμοκρασίες και ξεκίνησε επίσης διάφορα σχέδια για τη ροή των μεταφορών, τις προμήθειες και την ηλεκτρική ενέργεια σε επαρχίες και πόλεις όπως το Πεκίνο, το Hebei, το Shanxi, το Anhui και το Hubei, ανέφερε το Xinhua news.Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας διατήρησε αυξημένη προειδοποίηση για παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες σε αρκετές κεντρικές και νότιες περιοχές. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή 34 από τα περισσότερα από 260 αεροδρόμια της χώρας έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για ομίχλη και χιόνι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις