Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΕΕ: Συμφωνία Λονδίνου- Frontex για την αντιμετώπιση της λαθραίας μετανάστευσης
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Συμφωνία Λονδίνου- Frontex για την αντιμετώπιση της λαθραίας μετανάστευσης

ΕΕ: Υπογραφή συμφωνίας Βρετανίας-Frontex για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης

Η Βρετανία υπογράφει σήμερα συμφωνία με τη Frontex, την υπηρεσία της ΕΕ που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των συνόρων, με στόχο να αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν πληροφορίες και στρατηγικές, να εκπαιδεύουν αξιωματούχους και να συνεργάζονται σε νέες τεχνολογίες, όπως η χρήση των drones, ώστε να ελέγχουν και να αποτρέψουν την παράτυπη μετανάστευση.

Η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο Λονδίνο μεταξύ του γενικού διευθυντή της βρετανικής αστυνομίας συνόρων Φιλ Ντάγκλας και του εκτελεστικού διευθυντή της Frontex Χανς Λέιτενς παρουσία του Βρετανού υπουργού Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι και της Ευρωπαίας επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

Η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα

Το οργανωμένο έγκλημα στον τομέα της μετανάστευσης και «οι διακινητές αποτελούν παγκόσμιες προκλήσεις και απαιτούν κοινές λύσεις και φιλοδοξίες», σύμφωνα με τον Κλέβερλι. Ο ίδιος χαιρέτισε «αυτό το νέο κρίσιμο στάδιο στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης» και του διάπλου της Μάγχης με πλοιάρια.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ έχει αναγάγει σε προτεραιότητά της να σταματήσει τον διάπλου της Μάγχης από λαθραίους μετανάστες. Ελπίζει ότι η μείωση των αφίξεων θα βοηθήσει το Συντηρητικό κόμμα να κερδίσει στις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν αργότερα φέτος, παρά τις δημοσκοπήσεις που το δείχνουν πολύ πίσω από το Εργατικό κόμμα στην πρόθεση ψήφου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις