Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα: Ο Κασσελάκης κάλεσε πολίτες στο Tae Kwon Do
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα: Ο Κασσελάκης κάλεσε πολίτες στο Tae Kwon Do

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα: Βιδώνει μόνος του τα πλακάτ

Κάλεσμα στους πολίτες να πάνε στο γήπεδο Tae Kwon Do σήμερα που θα ανοίξει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του έκανε σήμερα το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης. Με νέο του βίντεο κάνει άνοιγμα για το Συνέδριο στο κοινό. «Η ομιλία μου είναι ανοιχτή στο κοινό, δεν είναι μόνο για συνέδρους. Ελάτε, σας προσκαλώ, όλος ο κόσμος μία γροθιά για να μπορέσει να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στην κοινωνία μας. Σας περιμένω», ανέφερε.

Τι έχει γίνει με τους συνέδρους;

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο ξεκίνησε το τελευταίο επεισόδιο κόντρας μέσα στην Κουμουνδούρου και έφθασε μέχρι και στην παραλίγο αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη, διεξαγόταν παράλληλα και η διαδικασία εκλογής των συνέδρων. Διαδικασία όμως που πέρασε κάτω από τα ραντάρ, καθώς δεν υπήρξε, όπως λέγεται, ενδιαφέρον για συμμετοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλειψαν οργανώσεις -ακόμα και στην Αθήνα- όπου σύνεδροι εξελέγησαν χωρίς ψηφοφορία, καθώς οι υποψηφιότητες ήταν λιγότερες από τις εκλόγιμες θέσεις, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οργανώσεων υπήρξε απλώς κάποια συμφωνία για το ποιοι θα πάνε στο Συνέδριο και δεν στήθηκαν κάλπες, δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση απροθυμίας συμμετοχής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή σήμερα του Στέφανου Κασσελάκη να ανοίξει στο κοινό το Συνέδριο δεν είναι τυχαία, την ώρα που ασκείται κριτική για οργανωτική κατάρρευση και συζητείται έντονα στο εσωτερικό του κόμματος. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το ότι και στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Συνεδρίου αυτό αποτυπώθηκε και στις τοποθετήσεις των μελών που πήραν τον λόγο, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος την περασμένη Τρίτη ασκούσε οξύτατη κριτική στην ηγεσία για τις επιλογές της και για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να μεταφέρει τη λειτουργία του κόμματος από το επίπεδο οργανώσεων στο «άυλο» κόμμα, δηλαδή μέσω της πλατφόρμας του isyriza.

«Aν ψάχνει άλλοθι για το οργανωτικό χάος και τη δημοσκοπική κατάρρευση σε μονοψήφιο για το οποίο ευθύνεται, ας συνεχίσει να δημιουργεί εσωστρέφεια», είπε χαρακτηριστικά. Αντικείμενο της κριτικής του ήταν το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη, που έχει διχάσει το κόμμα, για το οποίο ο κ. Βασιλειάδης ενημέρωνε την ΚΟΕΣ ότι δεν ήταν ενήμερος σχετικά με την ανάρτησή του στην πλατφόρμα για την οποία ως γραμματέας είναι υπεύθυνος. Η απάντησή του μάλιστα εκλήφθηκε τότε ως μία ακόμη απόδειξη ότι ο κ. Κασσελάκης ως πρόεδρος απαξιώνει τους πάντες και λειτουργεί παντελώς μόνος του και ερήμην των εκλεγμένων οργάνων.

Το βίντεο Κασσελάκη

Στο σημερινό του βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης, εκτός από το κάλεσμα στο κοινό, εμφανίζεται με ένα τρυπάνι να βοηθά στις τελευταίες εργασίες για το στήσιμο του Συνεδρίου και στέλνει ένα ακόμη μήνυμα: «Είμαστε εδώ, στο Τae Kwon Do, και ετοιμαζόμαστε για το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο κάνει πραγματική αντιπολίτευση, και γι’ αυτό θα αρχίσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη πορεία για την προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη ο κόσμος τώρα», λέει στο βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις