Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σπίρτζης για Κασσελάκη: Νέες βολές κατά του προέδρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης για Κασσελάκη: Νέες βολές κατά του προέδρου

Σπίρτζης για Κασσελάκη: "Όταν ρωτάς τη βάση, οφείλεις να έχεις παρουσιάσει τις θέσεις σου"

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει χάσει την ταυτότητά του. Δεν έχει πολιτική ατζέντα και γι’ αυτό έχει και δημοσκοπική κατάρρευση”. “Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αποκατασταθεί η πολιτική λειτουργία του κόμματος” συμπλήρωσε. Στο ερώτημα αν ευθύνεται ο Στέφανος Κασσελάκης για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να λειτουργεί πολιτικά ο Χρήστος Σπίρτζης, απάντησε “προφανώς”. Αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος έχει μιλήσει για την αδιαμεσολάβητη σχέση του με τη βάση, ο κ. Σπίρτζης είπε: “οι μεγάλοι ηγέτες είχαν αδιαμεσολάβητη σχέση με τον λαό. Αλλά είχαν κερδίσει πρώτα και στην κοινωνική και στην κομματική βάση των κομμάτων τους και είχαν πολιτική επικοινωνία με τον κόσμο, όχι προσωπική”.

“Χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο, όχι θέση σε κοσμικές στήλες”

Συνεχίζοντας, ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη και για την επιλογή να λειτουργεί αμιγώς επικοινωνιακά: “δεν έχει σημασία” είπε, “αν πολλοί σύντροφοί μας κοπιάζουν να παράγουν θέσεις” και διερωτήθηκε σκωπτικά: “εσείς γνωρίζετε τις θέσεις για παράδειγμα που παρήχθησαν στα προσυνέδρια; Όχι. Έμεινε μόνο μια φωτογραφία του κ. Κασσελάκη με μία κυρία και μια επίσκεψη στον Βόλο με τον σκύλο του, όπου έκανε δηλώσεις για τον Μπέο”.

“Δεν είναι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή και δεν είναι και η εικόνα σοβαρότητας” συμπλήρωσε και πρόσθεσε: “πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια ιεραρχημένη πολιτική πρόταση και όχι μια εικόνα σε κοσμικές στήλες. Είχατε δει επί Αλέξη Τσίπρα να γινόμαστε πρώτο θέμα σε μεσημεριανές εκπομπές; Το επικοινωνιακό χάρισμα, πρέπει να έχει και μια πολιτική ατζέντα. Αν είχε πολιτικό χάρισμα (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης), δεν θα ήμασταν στο 9%”.

“Όταν ρωτάς τη βάση, οφείλεις να έχεις παρουσιάσει τις θέσεις σου”

Μιλώντας για το περιβόητο ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη του κόμματος μέσω της πλατφόρμας iryriza, ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι “επιχειρείται να δοθεί εικόνα δήθεν μεταρρυθμιστών, ενώ δεν έχουν πάρει οι ίδιοι θέση για τις ερωτήσεις που θέτουν. Όταν φτιάχνεις ένα ερωτηματολόγιο και είσαι πολιτικό στέλεχος, οφείλεις πριν να έχεις παρουσιάσει τη θέση σου. Να έχεις δώσει πρώτα εσύ τις απαντήσεις. Είναι δυνατόν να ρωτάει τι αλλαγές θέλει ο κόσμος να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην έχει πει ο ίδιος τι αλλαγές θέλει να κάνει; Αυτό δείχνει αυτοαναφορικότητα που δεν είναι η παράδοση του χώρου μας και γενικά του δημοκρατικού κόσμου”.

“Κανένας δεν μπορεί να παρακάμπτει το καταστατικό του κόμματος”

Καταλήγοντας ο Χρήστος Σπίρτζης και ερωτηθείς αν φοβάται ότι όσοι ασκούν σήμερα κριτική στον πρόεδρο του κόμματος κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως υπονομευτές, απάντησε: “δεν προκάλεσα εγώ την εσωστρέφεια. Δεν έβαλα εγώ ζήτημα κομματικής πειθαρχίας σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πριν το διαβάσουμε, ούτε ανέδειξα εγώ το θέμα της απουσίας του κ. Πολάκη από τη Βουλή, όταν ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβητούσε το σύνολο της πολιτικής Μητσοτάκη. Θεωρώ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πολλά χαρίσματα, αλλά επειδή έχει πολιτικά κενά, αυτά πρέπει να πληρωθούν από ένα πολιτικό κέντρο και από μια δημοκρατική λειτουργία, η οποία προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος, το οποίο δεν μπορεί να παρακάμπτει κανείς”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις