Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση – Ευρωεκλογές 2024: «Κέρδη και ζημίες» από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση – Ευρωεκλογές 2024: «Κέρδη και ζημίες» από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Metron Analysis: Κέρδη για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ από τον γάμο ομοφύλων - Αγκάθια η ακρίβεια και η εγκληματικότητα

Τις 21,6 μονάδες αγγίζει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis. Μάλιστα η ΝΔ να αυξάνει τα ποσοστά της σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωκάλπες κατά 3,4 ποσοστιαίες μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως πέφτει κατά 10,5 μονάδες σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019, ενώ το ΠΑΣΟΚ διπλασιάζει τα ποσοστά του.Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, όπως έδειξε η δημοσκόπηση για λογαριασμό του Mega, η ΝΔ προηγείται με 36,5% έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ 14,9%. Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 13,3%, ΚΚΕ με 8,7%, Ελληνική Λύση με 8,0, ΝΙΚΗ 4,9%, Πλεύση Ελευθερίας 3,1% και Σπαρτιάτες 2.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ φτάνει τις 16,8 μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, το ΠΑΣΟΚ 11,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10,4%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,8%, Ελληνική Λύση με 6,3%, ΝΙΚΗ με 3,8%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι μακράν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 40% έναντι 33% που απαντά «κανένας». Πολύ πίσω, με 5% είναι οι Ν. Ανδρουλάκης και Στ. Κασσελάκης.

Η πανελλαδική έρευνα της Metron καταγράφει επίσης «κέρδη και ζημίες» από το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων στα κόμματα, αλλά και την άποψη των πολιτών για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις