Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κίνα: Σύγκρουση πλοίου σε γέφυρα – Νεκροί και αγνοούμενοι
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Σύγκρουση πλοίου σε γέφυρα – Νεκροί και αγνοούμενοι

Κίνα: Δείτε βίντεο με φορτηγό πλοίο που έχει συγκρουστεί με γέφυρα - Δύο νεκροί, τρεις αγνοούμενοι και οχήματα στη θάλασσα

Δύο ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους, ένας τραυματίστηκε και τρεις εξακολουθούν να αγνοούνται μετά από τη σύγκρουση ενός φορτηγού πλοίου σε μια γέφυρα στην Κίνα τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το ατύχημα συνέβη στη γέφυρα Lixinsha στον Κίτρινο Ποταμό της περιοχής Γκουανγκτζού στη νότια Κίνα. Σύμφωνα με το CNN, το φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με τη γέφυρα διχάζοντας τη δομή της στη μέση. Οι κινεζικές αρχές και το κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης στο Γκουανγκτζού ανέφεραν ότι δύο οχήματα έπεσαν στο νερό ενώ άλλα τρία προσγειώθηκαν στο πλοίο μετά τη σύγκρουση.

Δραματικές φωτογραφίες από το ατύχημα δείχνουν τη γέφυρα διαιρεμένη στα δύο με το πλοίο που παραμένει ακίνητο κάτω από την κατασκευή. Στο σημείο επιδιώχθηκε επέμβαση σκαφών της αστυνομίας. Έως τις 10 π.μ., δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν με ασφάλεια ενώ τρεις εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως αναφέρει το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων People’s Daily. Οι προσπάθειες διάσωσης βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Αναβολές εργασιών

Η γέφυρα Lixinsha βρίσκεται στην περιοχή Nansha του Γκουανγκτζού, ένα σημαντικό διεθνή ναυτιλιακό κόμβο στην πολυσύχναστη περιοχή. Οι εργασίες ενίσχυσης στη γέφυρα, λόγω δομικών ανησυχιών, είχαν αναβληθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, όπως περιγράφει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις