Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δολοφονία μοντέλου ΗΠΑ: Ειδεχθές έγκλημα με θύμα 31χρονη
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία μοντέλου ΗΠΑ: Ειδεχθές έγκλημα με θύμα 31χρονη

Βρήκαν το πτώμα της στο ψυγείο της

Άνδρα συνελήφθη στην Μινεσότα των ΗΠΑ για την δολοφονία μια γυναίκας που εργάζονταν ως μοντέλο, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο ψυγείο της τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το ειδεχθές έγκλημα είχε δράστη έναν καταδικασμένο κακοποιό, ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές την Τετάρτη. Η 31χρονη Maleesa Mooney, 31 ετών, βρέθηκε νεκρή στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, όταν η αστυνομία του Λος Άντζελες διενήργησε έλεγχο στο πολυτελές διαμέρισμά της στο κέντρο του Λος Άντζελες. Ο φερόμενος δράστης είναι ο Magnus Daniel Humphrey, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία στο σπίτι του για ένα άσχετο ένταλμα και ταυτοποιήθηκε ως ο «ύποπτος» για την άγρια δολοφονία της Mooney.

Ο ύποπτος συνελήφθη στην Μινεσότα

«Το γραφείο του εισαγγελέα του Λος Άντζελες απήγγειλε κατηγορίες για φόνο εναντίον του Χάμφρεϊ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με το FOX 11 LA, το οποίο επικαλείται τα αρχεία του δικαστηρίου, η κατηγορία για φόνο περιλαμβάνει ειδική κατηγορία για φόνο κατά τη διάπραξη βασανιστηρίων. Οι ανακριτές δεν έχουν αποκαλύψει τη σχέση μεταξύ του Χ’αμφρεϊ και της Μούνεϊ. Ο άνδρας ήταν υπό επιτήρηση για ομοσπονδιακά αδικήματα περί ναρκωτικών μετά την αποφυλάκισή του από τη φυλακή στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα αρχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει ήδη καταδικαστεί για διάφορα κακουργήματα στη Μινεσότα και το Ιλινόις, μεταξύ άλλων για οπλοκατοχή, επιθέσεις, σεξουαλικές επιθέσεις και ψευδή φυλάκιση, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία που είδε η New York Post

Η Moύνεϊ εργαζόταν ως μεσίτρια στο πρακτορείο Nest Seeker με έδρα το Μπέβερλι Χιλς και είχε μετακομίσει μόλις ένα μήνα πριν από το θάνατό της. Η αδελφή της δήλωσε τότε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KTLA ότι ήταν δύο μηνών έγκυος όταν πέθανε και πάντα ήθελε να γίνει μητέρα. «Δεν μπορώ να φανταστώ τι πέρασε η αδελφή μου και με πονάει ακόμα και να το σκέφτομαι», δήλωσε. Το μοντέλο εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή αφού οι κάμερες παρακολούθησης στο συγκρότημα διαμερισμάτων της την κατέγραψαν στις 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο.Η αστυνομία του Λος Άντζελες διεξήγαγε έλεγχο για την ευημερία της 31χρονης γύρω στις 4 το απόγευμα της 12ης Σεπτεμβρίου, αφού τα μηνύματα των γονιών της έμεναν αναπάντητα, δημιουργώντας ανησυχία.

Η αστυνομία βρήκε το πτώμα της στο ψυγείο

Η αστυνομία βρήκε το πτώμα της στο ψυγείο και αίμα στο πάτωμα. Η έκθεση του ιατροδικαστή διαπίστωσε ότι η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο πρόσωπο στην πλάτη και στο χέρι. «Οι τραυματικές κακώσεις από αμβλύ αντικείμενο που παρατηρήθηκαν κατά τη νεκροψία γενικά δεν θεωρούνται από μόνες τους οξεία απειλητικές για τη ζωή», σύμφωνα με την έκθεση νεκροψίας. Όμως η έκθεση εξέτασε τα τραύματα και υπέδειξε ότι η Μούνεϊ είχε βρεθεί σε κάποια μορφή διαμάχης.

Ναρκωτικά και αλκοόλ

«Ωστόσο, με βάση τις συνθήκες του τρόπου με τον οποίο βρέθηκε η 31χρονη και τα τραύματα αυτά υποδηλώνουν ότι πιθανότατα είχε εμπλακεί σε βίαιη σωματική διαμάχη πριν από το θάνατό της. Δεδομένου αυτού, ο ρόλος που μπορεί να διαδραμάτισαν τα ναρκωτικά ή/και το αλκοόλ στο θάνατο της κας Μούνεϊ, είναι αβέβαιος», αναφέρεται στην έκθεση. Η τοξικολογική έκθεση έδειξε ότι το μοντέλο είχε βενζοϋλεκγονίνη -ένα μεταβολίτη της κοκαΐνης- στον οργανισμό της μαζί με ένα μείγμα κοκααιθυλενίου και αιθανόλης. Ο θάνατός της ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τον θάνατο ενός άλλου μοντέλου, της Nichole «Nikki» Coats, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στο Λος Άντζελες, στην Grand Avenue. Οι θάνατοι των μοντέλων προκάλεσαν φόβους για κατά συρροή δολοφόνο, καθώς και οι δύο δολοφονήθηκαν μέσα στις κατοικίες τους στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις