Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χανιά: Άγνωστοι έσπασαν την πόρτα της εκκλησίας στους τάφους των Βενιζέλων
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Άγνωστοι έσπασαν την πόρτα της εκκλησίας στους τάφους των Βενιζέλων

Χανιά: «Θεωρώ ότι και για την εκκλησία δεν ήταν ο σκοπός τους να κλέψουν αλλά να στείλουν ένα μήνυμα» αναφέρει ο πατέρας Μ. Μπιτζανάκης

Ακόμη μια διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης  στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στα Χανιά, εκεί που βρίσκονται και οι Τάφοι των Βενιζέλων. Η διάρρηξη σύμφωνα με τον εφημέριο της εκκλησίας πατέρα Μανώλη Μπιτζανάκη έγινε σήμερα τα ξημερώματα και σίγουρα μετά τις 12 που ο ίδιος έφυγε από τον χώρο, ενώ άγνωστο παραμένει  αν οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός. Χρησιμοποίησαν ωστόσο λοστούς και κατάφεραν να ανοίξουν την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας (το ένα φύλλο της οποίας κατέστρεψαν), ενώ υπάρχουν σημάδια παραβίασης και στην κεντρική πόρτα.

Το περίεργο της υπόθεσης ωστόσο είναι, ότι, σύμφωνα με τον εφημέριο του ναού δεν εκλάπη τίποτα εντός του ναού, κάτι που, κάλλιστα, θα μπορούσε να συμβεί. Όπως αναφέρει στο Flashnews.gr ο εφημέριος του ναού, σκοπός των δραστών δεν ήταν να κλέψουν, αλλά να στείλουν ένα μήνυμα στον ίδιο τον εφημέριο, διότι όπως λέει ο ίδιος, κάποιες απόψεις μου που εκφράστηκαν το τελευταίο διάστημα στο “ποίμνιο” μου δεν άρεσαν σε πολλούς.

«Μου έσπασαν ένα τζάμι για να μου δώσουν ένα μήνυμα»

Ο ίδιος επίσης αποκαλύπτει ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει δολιοφθορά και στο αυτοκίνητό του, χωρίς να υπάρχει πρόθεση από τους δράστες να τον κλέψουν.«Η αστυνομία λέει ότι μπορεί να ήταν ένας δράστης, μπορεί και περισσότεροι. Προ ημερών πάντως είχα μία κρούση στο αυτοκίνητό μου. Μου έσπασαν ένα τζάμι για να μου δώσουν ένα μήνυμα», αναφέρει στο Flashnews o π. Μ. Μπιτζανάκης.

«Θεωρώ ότι και για την εκκλησία δεν ήταν ο σκοπός τους να κλέψουν αλλά να στείλουν ένα μήνυμα. Ας πούμε εντός της εκκλησίας υπάρχει το κυτίο το οποίο έχει κάποια χρήματα και θα μπορούσαν να το πάρουν. Θα μπορούσαν να μπουν στο Ιερό της εκκλησίας και να πάρουν διάφορα πράγματα. Δεν πήραν τίποτα. Το μόνο που έκαναν ήταν να σπάσουν τις πόρτες, να κάνουν τη ζημιά που έκαναν, που για μια μικρή ενορία είναι υπολογίσιμη ζημιά και ήθελαν πιστεύω να δηλώσουν την παρουσία τους», επισημαίνει ο εφημέριος του Προφήτη Ηλία που προσθέτει: «Είναι σα να μας λένε ότι είμαστε και εμείς εδώ δεν θέλουμε να ομιλείτε. Δεν θέλουμε να έχετε θέσεις και απόψεις. Σαφώς η εκκλησία θα λέει πάντοτε τις θέσεις της. Κάποια μηνύματα που έστειλα εγώ μάλλον τους οδήγησαν να κάνουν αυτή την πράξη» είπε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις