Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μη κρατικά Πανεπιστήμια – πορεία: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Μη κρατικά Πανεπιστήμια – πορεία: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης (22/2) στο ΑΠΘ και τους γύρω δρόμους μετά την ολοκλήρωση της φοιτητικής πορείας, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ειδικότερα, μετά το τέλος της πορείας κουκουλοφόροι βγήκαν από το ΑΠΘ και έβαλαν φωτιά σε κάδους στην οδό Εθνικής Αμύνης, απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς. Παράλληλα, πέταξαν πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην Αγίου Δημητρίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Λίγο αργότερα, οι κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στο ΑΠΘ και από τη Σχολή Θετικών Επιστημών βγαίνουν και επιτίθενται στους αστυνομικούς.

Νέα πορεία φοιτητών ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για έβδομη εβδομάδα ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στην κινητοποίηση νωρίτερα, συμμετείχαν και ενώσεις εκπαιδευτικών, μαθητές, εργατικά σωματεία και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία» έγραφε μεταξύ άλλων, το κεντρικό πανό.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 στην πλατεία της Καμάρας και περίπου μια ώρα αργότερα ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την τροχαία να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις