Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μελισσοκόμοι Σύνταγμα: Έστησαν κυψέλες έξω από τη Βουλή, δείτε εικόνες
ΕΛΛΑΔΑ

Μελισσοκόμοι Σύνταγμα: Έστησαν κυψέλες έξω από τη Βουλή, δείτε εικόνες

Μελισσοκόμοι Σύνταγμα: Όπως έχει γίνει γνωστό, 10μελής επιτροπή θα συναντηθεί στις 12:00 το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο Σύνταγμα πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συγκέντρωση οι μελισσοκόμοι και μέχρι και το απόγευμα θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα η Τροχαία όπου χρειάζεται να πραγματοποιεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Όπως έχει γίνει γνωστό, 10μελής επιτροπή θα συναντηθεί στις 12:00 το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ ακολούθως θα γίνει συνάντηση και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι μελισσοκόμοι έκλεισαν για λίγα λεπτά την Αμαλίας όταν έμαθαν ότι δεν επιτρέπουν τα φορτηγά τους να έρθουν. Eπίσης, έκλεισε η μία λωρίδα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Β. Αμαλίας καθώς και ο παράδρομος.

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων

Φορώντας στολές, ανάβοντας καπνιστήριο και στήνοντας κυψέλες έξω από τη Βουλή, οι μελισσοκόμοι ζητούν να ακουστούν τα αιτήματά τους. Φορώντας τις στολές εργασίας τους και έχοντας ανάψει τα καπνιστήρια, οι μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο πρόεδρος μελισσοκόμων Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας Γιώργος Σεντεμέντες, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της μελισσοκομίας στη χώρα μας είναι οι ελληνοποιήσεις και τα εισαγόμενα μέλια που πωλούνται σαν ελληνικά. «Θέλουμε διαχωρισμό των εισαγόμενων μελιών και των ελληνικών. Δηλαδή θέλουμε να απονεμηθεί το ελληνικό σήμα και με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα μέλια», δήλωσε. Ανέφερε, επίσης, ότι ένα από αιτήματά τους θα είναι και η στήριξη του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις