Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Αδειάζει η Κηφισιά από εγκαταλελειμμένα οχήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Αδειάζει η Κηφισιά από εγκαταλελειμμένα οχήματα

«Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αποτελούν εστία μόλυνσης και καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης στο Δήμο μας»

Την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που έχουν εντοπιστεί εντός των διοικητικών του ορίων, ξεκίνησε ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και  σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

«Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αποτελούν εστία μόλυνσης και καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης στο Δήμο μας. Μπορεί να αποτελέσουν αιτία για πρόκληση ατυχημάτων σε διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Δίνουν αρνητική εικόνα στο αστικό τοπίο καθώς πολλές φορές είναι σταθμευμένα σε πλατείες ή σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Τέλος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα εγκαταλελειμμένο όχημα εμποδίζει τη διέλευση ανθρώπων με αναπηρία ή την προσπέλαση πυροσβεστικών οχημάτων και απορριμματοφόρων» λένε από την δημοτική Αρχή.

Προϋποθέσεις απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων

Για να θεωρηθεί ένα όχημα εγκαταλελειμμένο (ΠΔ 116/2004, άρθρο 2) θα πρέπει να πληροί μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• Να είναι εγκαταλελειμμένο σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες

• Να είναι εγκαταλελειμμένο σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς, κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής

• Να είναι εγκαταλελειμμένο σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του χώρου

• Να αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται δε δύναται να ανταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο προορίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις