Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τηλεργασία – Παλαιοχριστιανοί: Πώς ο 45χρονος κατέληξε να εργάζεται… από το σπίτι
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεργασία – Παλαιοχριστιανοί: Πώς ο 45χρονος κατέληξε να εργάζεται… από το σπίτι

Τηλεργασία - Παλαιοχριστιανοί: Αμειβόταν με 1.018 ευρώ

Εντοπίστηκαν τα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών από την Κορινθία, σε συγγενικό πρόσωπο, όπως ανακοίνωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στην τηλεόραση του Mega. «Η υπόθεση δεν έχει αστυνομικό ενδιαφέρον, αλλά κοινωνικό. Ο πατέρας «αρρώστησε ξαφνικά». Έχει παιδάκια που εμπλέκονται. η οικογένεια θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει αλλά όχι με παιδάκια. Γι΄αυτό υπήρξε και οξεία παρέμβαση ο εισαγγελέας. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, θα πρέπει να εντοπισθούν και οι άλλες ομάδες, που έχουν τον ίδιο τρόπο ζωής. Βρέθηκαν τα παιδιά ήταν σε ένα συγγενικό πρόσωπο», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας. «Για το αν είναι δικά του τα παιδιά θα γίνει εξέταση DNA, γιατί ένα μωρό κυοφορείται και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας. Δεν απαντάει η γυναίκα για την πατρότητα του παιδιού. Ο “πατριάρχης” λέει πως ζουν στα πρότυπα των Άμις, ή των ρωσικών προτύπων των «παλαιοχριστιανών» της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας».

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη και μέχρι τότε θα βρίσκεται στα κρατητήρια. Σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Πώς ο «παλαιοχριστιανός» κατέληξε να εργάζεται με τηλεργασία στον Δήμο Κορίνθου

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον πατέρα της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζουν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες στην Ορεινή Κορινθία. Όπως αποκαλύφθηκε χθες, ο 45χρονος πατέρας είναι υπάλληλος της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου από τον Νοέμβριο του 2020, ωστόσο, όταν τον αναζήτησε η νέα δημοτική αρχή, διαπίστωσε ότι εργάζεται με τηλεργασία. Σύμφωνα με το έγγραφο μισθοδοσίας του 46χρονου που έφερε στη δημοσιότητα το Star, η μηνιαία αποζημίωση που λάμβανε ήταν 1.018 ευρώ. «Στείλαμε ένα έγγραφο, το τοιχοκολλήσαμε στην εργασία του αφού πρώτα τον ψάχναμε τηλεφωνικά και δεν τον βρίσκαμε, και μετά τον καλέσαμε με δεύτερο έγγραφο σε απολογία», δήλωσε ο δήμαρχος Ερέτριας Νικόλαος Γουρνής.

Η Κεραμέως διέταξε έρευνα για τον παλαιοχριστιανό που δούλευε με τηλεργασία στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν την υπόθεση. «Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να διεξαγάγουν έλεγχο προκειμένου να δούμε πού υπηρετεί, με ποιο καθεστώς, στον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου της Εύβοιας ο 45χρονος της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου», είπε η υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Σχετικά με το ότι ο 45χρονος της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου ήταν υπάλληλος του Δήμου Ερέτριας – Αμαρύνθου από το 2020 μετά από μετάταξή του, η υπουργός ανέφερε: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ενισχύουμε το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση φροντίζει να εποπτεύεται αυστηρά ο τομέας του ανθρώπινου δυναμικού. Και δράττομαι της ευκαιρίας να ανακοινώσω και στη Βουλή ότι έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από την Κόρινθο προκειμένου να δούμε ακριβώς και αναλυτικά τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτού του υπαλλήλου, πού υπηρετεί, με ποιο καθεστώς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις