Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κανό Κρήτη: Μπουρίνι έσπρωξε τους δύο φίλους στα ανοιχτά
ΕΛΛΑΔΑ

Κανό Κρήτη: Μπουρίνι έσπρωξε τους δύο φίλους στα ανοιχτά

Κανό Κρήτη: «Ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να σε παρασύρει στα ανοιχτά και να μην μπορείς να πράξεις το παραμικρό» ανέφερε ο δήμαρχος Σφακίων

Από ξαφνική επιδείνωση του καιρού όπως όλα δείχνουν έχασαν τη ζωή τους οι χειριστές κανό από τα Σφακιά, οι οποίοι αγνοούνταν και τελικά εντοπίστηκαν νεκροί πριν λίγες ώρες. Οι δύο φίλοι, ηλικίας 50 και 44 χρονών πήγαν βόλτα εχθές με κανό, όμως παρασύρθηκαν από τους βοριάδες ανοιχτά των Σφακίων και έκτοτε αγνοούνταν. Σύμφωνα με το creta24.gr αρχικά εντοπίστηκε το κανό του 50χρονου άνδρα και στη συνέχεια η σορός του, ενώ λίγο αργότερα νεκρός εντοπίστηκε και ο 44χρονος φίλος του. Οι ίδιοι μόλις αντιλήφθηκαν πως είχαν παρασυρθεί ειδοποίησαν τις αρχές και έναν φίλο τους, από τα κινητά τους τηλέφωνα. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτών, ένα περιπολικό από ξηράς και από αέρος drones και δύο ελικόπτερα, ένα της πολεμικής αεροπορίας και ένα του πολεμικού ναυτικού, καθώς το στίγμα τους εντοπίστηκε 1,5 ναυτικό μίλι ανατολικά των Σφακίων.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος φαίνεται πως παρά τις προσπάθειές τους να επιστρέψουν στη Χώρα Σφακίων, δεν τα κατάφεραν. Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός μιλώντας στο neakriti.gr ανέφερε πως «συμβαίνει πολλές φορές να υπάρξει ξαφνική επιδείνωση ή να ξεσπάσει μπουρίνι, το οποίο μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις για όσους βρίσκονται εκείνη την ώρα στη θάλασσα. Ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να σε παρασύρει στα ανοιχτά και να μην μπορείς να πράξεις το παραμικρό».

Παράλληλα ο κ. Γιάννης Ζερβός ανέφερε πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τις λιμενικές Αρχές και συνδρομή στις έρευνες τόσο από την Αστυνομία και την Πολεμική Αεροπορία, όσο και από ιδιώτες που ξεκίνησαν με δικά τους σκάφη από τη Χώρα Σφακίων. Μέχρι χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν ασθενείς άνεμοι που η έντασή τους δεν ξεπερνούσε τα 2 μποφόρ ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για μια ξαφνική, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, που είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν οι δύο άνδρες και τελικά να χάσουν τη ζωή τους.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις