Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σε θέσεις μάχης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε θέσεις μάχης

Στη ΝΔ ξορκίζουν την καταγεγραμμένη και για πολλούς σίγουρη νίκη της στις ευρωεκλογές

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τους μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τις εθνικές εκλογές μέχρι σήμερα να καταγράφουν μια παντοδυναμία της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και στις δεξαμενές των δεξιών αλλά και κεντρώων ψηφοφόρων, ωστόσο αυτές οι διαπιστώσεις σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν εφησυχασμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη εν όψει των ευρωεκλογών.

Του Γιάννη Ντσούνου

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη επισημάνει αρκετές φορές ότι απεχθάνεται την πολιτική αλαζονεία και την πολιτική έπαρση και προφανώς για να προχωρήσει σε τέτοιου είδους διαπιστώσεις έχει αντιληφθεί ή παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα στο εσωτερικό του κόμματός του. Στην ηγεσία της ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι μια διαφορετική αναμέτρηση από αυτήν των βουλευτικών εκλογών του καλοκαιριού και ότι τα νούμερα που κατέγραψε η ΝΔ μπορούν να αλλάξουν αν το κυβερνών κόμμα δεν προχωρήσει συντεταγμένα σε αυτές τις κάλπες και αν τα «γαλάζια» στελέχη δεν ασχοληθούν με το 100% των δυνατοτήτων τους στην προεκλογική εκστρατεία, που έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες.

Εγρήγορση και προσήλωση

Στη ΝΔ ξορκίζουν την καταγεγραμμένη και για πολλούς σίγουρη νίκη της στις ευρωεκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα και δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι για να διατηρήσει το κόμμα τα ποσοστά του καλοκαιριού, αλλά και τη διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρειάζεται εγρήγορση και προσήλωση στον προεκλογικό σχεδιασμό. Ήδη στο στρατηγείο της Πειραιώς έχουν καταλήξει στο μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού αφηγήματος της ΝΔ, με το οποίο θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους η ΝΔ, και σε μικρό χρονικό διάστημα από τώρα θα είναι έτοιμο τόσο το πρόγραμμα των περιοδειών και επισκέψεων του πρωθυπουργού ανά την επικράτεια, όσο και των υπουργών και βουλευτών.

Τα ανοιχτά μέτωπα

Εκ των βασικών στοιχείων αυτής της στρατηγικής είναι το «κλείσιμο» των ανοιχτών μετώπων που έχουν ανοίξει για την κυβέρνηση από τις αρχές του έτους, όπως το ζήτημα των αγροτών, οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, αλλά και η ψήφιση των προγραμματισμένων νομοσχεδίων που αφορούν στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στη δημιουργία των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, η αναδιάρθρωση της δικαιοσύνης, αλλά και η συνεχής «μάχη» με την ακρίβεια και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να έχει στην επιχειρηματολογία που θα αναπτύξει όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές την πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων του κυβερνητικού έργου.

Το βάρος της οικονομίας

Επομένως αν κλείσουν τα μέτωπα που προαναφέραμε, αυτή η επιχειρηματολογία θα ενισχυθεί. Ιδιαίτερο βάρος και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο θα έχει η οικονομία και τα επιτεύγματα που έχει πετύχει η χώρα σε δημοσιονομικά μεγέθη και εργασιακές σχέσεις. Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και η συνεχής ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, που θα ξεδιπλώνεται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες.

Μπροστά ο πρωθυπουργός

Τον τόνο της προεκλογικής εκστρατείας αναμένεται να δώσει για μια ακόμη φορά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν οφείλουν να ακολουθήσουν όλοι οι υπουργοί, οι βουλευτές, αλλά και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος. Καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη ΝΔ καταγράφουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αλλά δεν σχολιάζουν τίποτε παραπάνω εκτός από το ότι αποτελούν μια φωτογραφία «της στιγμής», που δεν αρκεί για να κερδηθούν οι εκλογές.

Χτύπημα

«Στη ΝΔ ξορκίζουν την καταγεγραμμένη και για πολλούς σίγουρη νίκη της στις ευρωεκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα και δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι για να διατηρήσει το κόμμα τα ποσοστά του καλοκαιριού, αλλά και τη διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρειάζεται εγρήγορση και προσήλωση στον προεκλογικό σχεδιασμό»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις