Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαρυποινίτης απέδρασε από το νοσοκομείο Λάρισας
ΕΛΛΑΔΑ

Βαρυποινίτης απέδρασε από το νοσοκομείο Λάρισας

Eίχε μεταχθεί στη Λάρισα για να παραστεί στην δίκη αλλά ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με την πρόφαση ότι ένιωθε αδιαθεσία

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, δραπέτευσε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλευόταν σε ειδικό δωμάτιο ένας βαρυποινίτης Γεωργιανός κρατούμενος, αλλά χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών συνελήφθη άμεσα.

Ο 43χρονος αλλοδαπός που κρατείται στις φυλακές Δομοκού εκτίοντας ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία, είχε μεταχθεί στη Λάρισα για να παραστεί στην δίκη του, αλλά την ώρα που βρισκόταν στα δικαστήρια είχε ζητήσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με την πρόφαση ότι ένιωθε αδιαθεσία. Όμως, στις 06:30’ το πρωί της Πέμπτης κατάφερε να αποδράσει -άγνωστο πώς- και αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Μέσα σε λίγη ώρα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στην περιοχή της Νεάπολης τον Γεωργιανό που είχε κηρυχθεί δραπέτης και του πέρασαν ξανά χειροπέδες, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε μια ακόμη δικογραφία για απόδραση κρατουμένου, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Κρατούμενος δεν επέστρεψε από άδεια

Είχε παραβιάσει την τακτική άδεια που είχε λάβει στις 7 Φεβρουαρίου ένας Έλληνας κρατούμενος φυλακών, καθώς είχε “ξεχάσει” να επιστρέψει την Τρίτη για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής φυλάκισης δέκα μηνών που του είχε επιβληθεί για κλοπή. Ο δραπέτης εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πάτρα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, συνελήφθη και επέστρεψε στην φυλακή, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις