Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Άρης: Ντέρμπι με νικητή και στα ημιτελικά τους κιτρινόμαυρους
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Άρης: Ντέρμπι με νικητή και στα ημιτελικά τους κιτρινόμαυρους

ΠΑΟΚ - Άρης: Οι δηλώσεις των προπονητών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (15/2) ο Άρης πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ με σκορ 74-76 στο Ηράκλειο Κρήτης “Δύο Αοράκια”. Οι κιτρινόμαυροι με αυτό το αποτέλεσμα προκρίθηκαν στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσουν από το άλλο χθεσινό ζευγάρι (Παναθηναϊκός – ΑΕΚ) τον Παναθηναϊκό που επικράτησε 79-72.

Ο αγώνας

Το δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ (9-3 στο 4′) οδήγησε τον Καστρίτη σε αμυντικογενείς αλλαγές (Κατσίβελης – Σανόγκο), όμως ο ευχαριστημένος ήταν ο Τακιανός που έβλεπε το ροτέισον να δουλεύει και την ομάδα του να κλείνει την περίοδο στο +14 (25-11) χάρη στην αποτελεσματικότητά της (8/10 βολές, 7/10 δίποντα, 1/2 βολές). Οι κιτρινόμαυροι είχαν μόλις τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ για τέσσερα λάθη, η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη για εκείνους (33-17 στο 13′), με τον Δικέφαλο να κυριαρχεί μέχρι το ημίχρονο (43-29) την ώρα που ο Τολιόπουλος είχε 3/9 σουτ και η ομάδα του 1/8 τρίποντα.

Δεύτερο μέρος

Το ξέσπασμα του Άρη ήρθε στις αρχές του β’ μέρους, με ένα σερί 0-8 για το 43-37 που έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Και όμως, ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία αντίδραση, πήγε στο +13 με Μίχαλακ και Τσαϊρέλη (57-44 στο 28′) και μπήκε στην τέταρτη περίοδο με τον χαρακτήρα του τεράστιου φαβορί. Τον οποίο δεν δικαίωσε. Ο Τολιόπουλος πήρε φωτιά και έκλεισε τη διαφορά, αστόχησε σε τρίποντο προσπέρασης, όμως ο Μπλούμπεργκς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με βολές έγραψε το 74-74 στο 39′. Ακολούθησε άστοχο σουτ του ΠΑΟΚ, με τον Τολιόπουλο να πηγαίνει μέχρι μέσα και να γράφει το 74-76 στα 13.9″. Ο Τακιανός πήρε timeout, ο Μίχαλακ έχασε τη μπάλα, η κατοχή έμεινε στον ΠΑΟΚ, όμως οι δύο προσπάθειές του ήταν άστοχες με τον προπονητή του Δικεφάλου να μένει άναυδος για αρκετά λεπτά την ώρα που ο Άρης και ο κόσμος του πανηγύριζαν.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Τολιόπουλου

Συγκεκριμένα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: “Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι. Μπήκαμε αποφασισμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο. Μας έφυγε πάλι το ματς, αλλά επειδή είμαστε μια ομάδα με ταυτότητα και προσωπικότητα καταφέραμε να το γυρίσουμε και να πάρουμε το παιχνίδι. Πιστεύω πως δεν είμαι παίκτης 30 λεπτών, θα παίξω όπως και η ομάδα μου μέχρι το τέλος και χαίρομαι που βοήθησα τον Άρη να πάρει τη νίκη. Έχουμε ένα μότο στα αποδυτήριά μας, που λέει ότι να βρίσκεις δύναμη σε ένα άδειο τανκ που δεν έχει βενζίνη, κάνει μια ομάδα εξαιρετική. Είναι απίστευτο πού βρίσκουμε ενέργεια, δίνουμε και την ψυχή μας για την ομάδα”

Οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης: “Ο Τολιόπουλος ήταν λακωνικός κι αυτό δείχνει την ποιότητα των παιδιών που έχουμε και το πως αντιμετωπίζουμε την κάθε κατοχή. Νιώθω την ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι να συγχαρώ αυτά τα παιδιά. Πραγματικά δεν έχω λόγια, είναι λιοντάρια. Ό,τι κι αν γίνει. Να συνεχίσουμε έτσι, με υγεία, να απολαμβάνουμε την κάθε ημέρα, το κάθε παιχνίδι. Να βελτιωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι. Ό,τι κι αν γίνει, δεν θα αλλάξει ποτέ η γνώμη μου ότι είναι πραγματικά παλικάρια, δίνουν το 100%.

Ήταν το πέμπτο ματς σε λίγες ημέρες με μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση. Δεν ξεκινήσαμε καλά, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είχαμε και έλλειψη κινήτρου σε αντίθεση με τον αντίπαλό μας, όμως και πάλι γυρίσαμε το κουμπί και τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Αν κοιτάξουμε τα στατιστικά, θα βρούμε πολλά παιχνίδια ότι βάσει αριθμών είναι περίεργο που τα έχουμε κερδίσει. Είμαστε μία οικογένεια, είμαστε αγαπημένοι, είμαστε και εγωιστές. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, πολλά ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε και μας υποστήριξε. Να φρεσκαριστούμε, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας”.

Τα προβλήματα που έχει η ομάδα

“Από την αρχή της χρονιάς έχουμε σταθερά δύο και τρεις τραυματίες. Μας έχουν λείψει όλα τα παιδιά. Μας έχει λείψει ο Γκάλινατ, όπως και όσοι έχουν λείψει στη σεζόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα το σκεφτούμε ως δικαιολογία. Είναι τέτοια η ποιότητα των παιδιών που ο ένας για τον άλλο πάντα είναι εκεί. Επειδή συζητήσαμε διάφορα με τον Τολιόπουλο στη διάρκεια του αγώνα, είναι ένας παίκτης για τα μεγάλα σουτ. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουν πότε είναι η στιγμή για να πάρουν τα μεγάλα σουτ. Λίγοι μπορούν να κάνουν αυτό που κάνει ο Βασίλης, ο Χάρελ, ο Γκάλινατ. Είμαστε ευλογημένοι επειδή έχουμε παιδιά που μπορούν να δώσουν τις λύσεις, τη στιγμή που πρέπει. Έχουμε το γκρουπ των ανθρώπων που θα φέρουν την κατάσταση εκεί που θα πρέπει να χρειαζόμαστε ένα μεγάλο σουτ για να κερδίσουμε”.

Οι δηλώσεις του Φώτη Τακιανού

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Τακιανός: “Είμαστε εδώ μετά από μία τεράστια μάχη που δώσαμε. Θεωρώ ότι κυριαρχήσαμε για πάνω από 35 λεπτά στο παρκέ, σε όλους τους τομείς. Σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ανατροπή η αποβολή του Μαργαρίτη, είχαμε βρει μαζί του ρυθμό και την αδυναμία του Άρη, μας έλειψε και αμυντικά.

Είχαμε και τον τραυματισμό του ΜακΝίς και καταλαβαίνετε ότι στο τέλος, ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι όπως πολύ καλά αμυνθήκαμε στους ικανούς σκόρερ του Άρη, ξέραμε ποιος θα έπαιρνε τις τελευταίες επιθέσεις. Η τακτική δούλεψε, αλλά δεν ήταν στο τελευταίο στάδιο, έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί στον Τολιόπουλο, βρήκε ρυθμό και έκρινε το ματς υπέρ του Άρη. Υπάρχουν και οι δύο τελευταίες επιθέσεις, τις οποίες πρέπει να δούμε γιατί υπάρχουν τουλάχιστον επαφές που πρέπει να τις δούμε στο video.

Είμαστε στενοχωρημένοι από την ήττα, αλλά στο μπάσκετ πρέπει να έχεις συγκέντρωση για 40 λεπτά, κάτι που είχαμε αναφέρει. Δεν το είχαμε. Αυτή τη στιγμή τελειώνει για εμάς το Κύπελλο Ελλάδας, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον στόχο που μας έχει μείνει, η εξάδα του πρωταθλήματος. Δεν θέλαμε ο Τολιόπουλος να βρεθεί αμαρκάριστος πίσω από το τρίποντο, υπήρχαν αδράνειες, αλλά έγινε παθητική αλλαγή και του αφήσαμε το μέτρο που χρειάζεται για να σουτάρει”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις