Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: “Θέλουμε την νίκη και θα πρέπει να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: “Θέλουμε την νίκη και θα πρέπει να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι”

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος: Οι δηλώσεις Μεντιλίμπαρ και Κάρμο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (15/2, 19:45) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φερεντσβάρος για την φάση των 32 αλλά και την πρόκριση των 16 του Conference League στο Γ. Καραϊσκάκης. Το παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί σε κατάμεστες εξέδρες, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση του Ολυμπιακού απομένουν ελάχιστα εισιτήρια και το sold-out πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει με το ντεμπούτο του νέου προπονητή του, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ανακοίνωσε την αποστολή των ερυθρολεύκων για την αποψινή αναμέτρηση. Συγκεκριμένα θα πάρει μαζί του τους: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Αποστολόπουλος, Ντόι, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς.

Τα δεδομένα του Ολυμπιακού

Οι Πειραιώτες προέρχονται με μια νίκη στο πρωτάθλημα από τον ΟΦΗ με σκορ 4-0 εντός έδρας. Ο Μεντιλίμπαρ θα έχει στην διαθέση του και νέα πρόσωπα όπως τους Κάρμο, Τσικίνιο και Όρτα που συμπεριλήφθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα, ενώ πνέει πια άνεμος αισιοδοξίας για κάτι καλό σε μία διοργάνωση που μετέχει για πρώτη φορά και θέλει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά. Οι δύο ομάδες έχουν ξανά παίξει αντιμέτωπες. Συγκεκριμένα, βρίσκουν πάλι την Φερεντσβάρος μπροστά τους μετά από 27,5 χρόνια, καθώς είχαν κοντραριστεί τον Σεπτέμβριο του 1996 στα πλαίσια του Κυπέλλου UEFA, με τους Ούγγρους τότε να παίρνουν την πρόκριση (2-2, 1-3). Πλέον, ο Μεντιλίμπαρ και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θέλουν να γραφτεί διαφορετικά η ιστορία παίρνοντας εκείνοι την πρόκριση, σε δύο δύσκολα και ανταγωνιστικά ματς.

Ο Βάσκος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες να μπουν με ορμή και πάθος στον αγώνα, να υπάρξει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, να εκμεταλλευτούν τις στιγμές που θα τους παρουσιαστούν στην επίθεση, να έχουν καλή ανασταλτική λειτουργία και να προσέξουν πολύ τις στημένες φάσεις αμυντικά.

Οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σε δηλώσεις που έκανε, αναφέρει ότι: “Θέλουμε φυσικά την νίκη και θα πρέπει να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι. Είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες και θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μπορούμε να προκριθούμε στο δεύτερο ματς”.

Για το τι θέλει να πετύχει στον Ολυμπιακό: “Ξέρω πως έχω έρθει σε μεγάλο σύλλογο. Για να έρθω στη μέση της χρονιάς, δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά αυτή την στιγμή, αλλιώς δεν θα υπήρχαν αλλαγές προπονητών. Δεδομένων των δύο πραγμάτων και ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, δεν θα μπορούσα να πω ότι ήρθα στον Ολυμπιακό χωρίς να ελπίζω τα πάντα. Έχω φιλοδοξίες για να κερδίσω τα πάντα, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Έχουμε έρθει στη μέση της χρονιάς, δεν υπάρχει τίποτα που θα είναι εκτός στόχων”.

Για το τι λείπει: “Αυτό που μας λείπει είναι λίγο περισσότερη επιθετικότητα, να μπαίνουμε αποφασισμένοι στα παιχνίδια, έχουμε παίκτες με καλή τεχνική. Με λίγη περισσότερη επιθετικότητα θα μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια”.

Οι δηλώσεις του Καρμό

Ο Καρμό εν όψει αγώνα με την Φερεντσβάρος αναφέρει ότι: “Είμαστε χαρούμενοι γιατί θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Θα είναι σαν ένας ακόμα δυνατός παίκτης στο πλευρό μας. Μπορούμε να υποσχεθούμε πως αύριο θα δώσουμε τα πάντα και θα δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό!”

Για το τι έχει καταλάβει από τη φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ: “Θα παίζουμε πάντα για τη νίκη, θα έχουμε τον έλεγχο, θα πιέζουμε ψηλά. Θα σεβαστούμε τη φιλοσοφία του και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις