Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεωργιάδης – Πολάκης ΚΕΕΛΠΝΟ: Άγρια κόντρα στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης – Πολάκης ΚΕΕΛΠΝΟ: Άγρια κόντρα στη Βουλή

Γεωργιάδης - Πολάκης ΚΕΕΛΠΝΟ: «Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά»

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντήλλαξαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης, σχετικά με τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η παλιά «βεντέτα» ανάμεσα στους δύο πολιτικούς «ξύπνησε» με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση, με τον υπουργό Υγείας να χαρακτηρίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως «τον πιο κακό άνθρωπο στην ελληνική πολιτική σκηνή» και τον Παύλο Πολάκη να τον αποκαλεί «διεφθαρμένο». Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την απουσία του ΕΟΔΥ από τη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα: «Απών ο ΕΟΔΥ από τη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ο κ. Γεωργιάδης για την απόφαση του ΕΟΔΥ να μην παραστεί σε επερχόμενη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, επικαλέστηκε γνωμοδότηση πανεπιστημιακού καθηγητή, που έλεγε (προς το ΔΣ του ΕΟΔΥ) ότι «εάν παρασταθείτε κινδυνεύετε να καταδικαστείτε σε αγωγή (από τους κατηγορούμενους). Εάν δεν παρασταθείτε δεν χάνετε απολύτως τίποτα, και αν καταδικαστούν μπορείτε να πάτε να ζητήσετε αποζημίωση».

Γεωργιάδης: «Είστε κακός άνθρωπος»

«Θα μου επιτρέψει με ηρεμία να εξηγήσω στον ελληνικό λαό γιατί κάποια στιγμή παραφέρθηκα σε αυτή την αίθουσα. Ήταν η μέρα που τσακώθηκα με τον Πολάκη όταν κατηγόρησέ την γυναίκα μου ότι βρήκε τα χαρτάκια με τα ρουσφέτια της και μετά από αρκετό διάστημα βρήκα την υπεύθυνη για τα χαρτάκια, την κ. Ζαχαρούλα Μανωλίδου. Ο κ. Πολάκης βρήκε τα χαρτάκια αυτής και κατηγόρησε τη σύζυγό μου. Οι άνθρωποι στη πολιτική πρέπει να έχουν αξιοπρέπεια γενναιότητα και συνείδηση. Έχετε κατηγορήσει τον κ. Πουλή και την κα. Θεοφιλάτου που είναι συνεργάτες μου, γιατί είναι οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι που απολύθηκαν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε και ανεβάζοντας τους τόνους πρόσθεσε:

«Είστε ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει απολύσει δύο εργαζομένους γιατί τους μισεί. Τόσο κακός άνθρωπος είστε. Δεν έχετε τη στοιχειώδη ανθρώπινη γενναιότητα, γιατί ο κ. Πουλής κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση, ψευδές πόθεν έσχες, απιστία για την σίτιση και σε όλες τις περιπτώσεις κηρύχθηκε αθώος. Είναι η τελευταία δίκη για τους ανθρώπους αυτούς. Το γεγονός ότι έχετε κατηγορήσει δύο ανθρώπους για 10 αδικήματα και έχει πει η Δικαιοσύνη ότι είναι αθώοι, σας έχει δημιουργήσει τύψεις ότι μπορεί να απολύσατε δύο ανθρώπους από μίσος σε εμένα χωρίς να έπρεπε; Το γεγονός πως δεν έχετε, δείχνει την κακία του χαρακτήρα σας. Κακία, μίσος! Αντιλαμβάνεστε τη πολιτική με όρους εχθρού και φίλου, σε άλλες εποχές εμένα θα με είχατε σφάξει προφανώς», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα, απαντώντας στην αναφορά του κ. Πολάκη ότι «εγώ πέρασα από ένα ποταμό χρήματος και τη χέρα μου δεν την άπλωσα», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δώσει εντολή για πληρωμή εικονικών τιμολογίων σε εταιρεία security, και μάλιστα για να φυλάττει γραφείο υφυπουργού Υγείας που δεν υπήρχε την εποχή εκείνη.

«Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά, αυτό είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο αθώος Πολάκης που δεν έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι… Εγώ βρήκα δυο εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν με εντολή του αδιάφθορου Παύλου Πολάκη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Η απάντηση Πολάκη: «Είστε διεφθαρμένος»

Απαντώντας, ο κ. Πολάκης επέμεινε στις κατηγορίες του, ενώ είπε στον κ. Γεωργιάδη ότι «χιλιάδες κόσμος τον καλεί ώστε να τον ευχαριστήσει για πράγματα που έχει βοηθήσει ο ίδιος και άρα δεν είναι κακός άνθρωπος». Σήμερα, μάλιστα, όπως είπε, τον κάλεσε κάποιος για να τον ευχαριστήσει που βοήθησε τον αδερφό του, χωρίς ο ίδιος να θυμάται καν για ποιο πράγμα αφορούσε.

«Ναι είμαι πολύ κακός άνθρωπος, αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν χιλιάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα. Εσείς δεν είστε κακός, αλλά διεφθαρμένος. Δεν είστε αθώος, αλλά αρχειοθετημένος. Κάποιοι θα αντέξουμε», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη ισχυριζόμενος ότι έκανε μορφασμούς την ώρα που μίλαγε.

Επιπλέον, ο κ. Πολάκης προκάλεσε τον υπουργό Υγείας, καλώντας τον να παραιτηθούν από κοινού της ασυλίας τους και να υποστηρίξουν ο καθένας τα επιχειρήματά του στο δικαστήριο. «Αν έχετε τη δύναμη δεχτείτε τη. Θα με κατηγορήσετε για το γνωστό σενάριο για να θολώσετε αυτό λέτε, ότι τα έχω πιάσει από τον σεκιουριτά του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όταν θα απαγγελθεί κατηγορία για μένα να πάμε μαζί σε συμβολαιογράφο να υπογράψουμε ότι παραιτούμαστε της παραγραφής και πάμε στο δικαστήριο κατηγορώντας ο ένας τον άλλο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις