Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Χτύπημα” στη συμμορία με την πρέσα
ΕΛΛΑΔΑ

“Χτύπημα” στη συμμορία με την πρέσα

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών

Χτύπημα στη «συμμορία με την πρέσα», που αναστάτωνε για καιρό τους κατοίκους των Ανατολικών Προαστίων της Αττικής, κατάφερε η Αστυνομία. Συνελήφθη μετά από έρευνα ένα από τα μέλη της ληστρικής συμμορίας και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, μεταξύ των άλλων που βρήκαν στην κατοχή του ήταν και μία πρέσα.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Όχι, όμως, μια οποιαδήποτε πρέσα αλλά «εργαλείο» για τη διάνοιξη των θυρών των κατοικιών που έβαζαν στο στόχαστρο οι διαρρήκτες. Εκτός από την πρέσα, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων και πολλά κινητά τηλέφωνα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί στη διάρκεια των εισβολών. Ο συλληφθείς, μαζί με τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργό του, πριν παραβιάσουν τις θύρες των σπιτιών παρατηρούσαν τα αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από αυτά. Έβρισκαν τα κλειδιά και στις περισσότερες περιπτώσεις τα έβαζαν σε λειτουργία και έφευγαν σαν κύριοι!

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, ενώ σε βάρος του 31χρονου αλλοδαπού που συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία «για συμμετοχή σε συμμορία, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση». Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί, στην επίσημη ενημέρωσή τους περνούν στον τρόπο δράσης του συλληφθέντα και των συνεργών του που αναζητούνται: «Όπως προέκυψε από την έρευνα», τονίζουν,  «ο 31χρονος, μαζί με έτερα άτομα, προέβαινε σε κλοπές από οικίες, δρώντας κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο 31χρονος αφαιρούσε, εκτός των υπολοίπων κλοπιμαίων, τα οχήματα των ιδιοκτητών που ήταν σταθμευμένα πλησίον των οικιών».

Άλλες δύο συλλήψεις

Στο πλαίσιο έρευνας, που υλοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκαν εντός δύο οικιών και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 69 και 34 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Συνελήφθη επίσης και 42χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Στα σπίτια αυτά, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

Πιστόλι, πρέσα η οποία χρησιμοποιείται για διάνοιξη θυρών, πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων, 11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων συνεργών, αλλά και για την τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες διαρρήξεις όπου έχει παρατηρηθεί διάνοιξη των θυρών με πρέσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις