Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομία και Frontex στο “κυνήγι” συμμοριών
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομία και Frontex στο “κυνήγι” συμμοριών

Έβαζαν στο μάτι οχήματα

Η Ελληνική Αστυνομία στη μία περίπτωση και η FRONTEX στην άλλη, κατάφεραν δύο χτυπήματα σε οργανωμένες συμμορίες, που είτε αφαιρούν αυτοκίνητα για να τα μετατρέψουν σε ανταλλακτικά, είτε επιχειρούν να περάσουν από συνοριακούς σταθμούς στο εξωτερικό πολυτελή οχήματα που έχουν κλαπεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο Νέο Ηράκλειο της Αττικής, η Αστυνομία προσπαθεί με όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή της να εντοπίσει το κύκλωμα το οποίο βρίσκεται, πιθανότατα, πίσω από 38χρονο, ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να αφαιρεί σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Νέο Ηράκλειο. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία, «ο 38χρονος είχε διαρρήξει όχημα με σκοπό να το αφαιρέσει με τη χρήση εργαλείων στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ακινητοποίησαν τον κατηγορούμενο τη στιγμή που με τη χρήση εργαλείων, φακού και φορώντας γάντια, επιχειρούσε να θέσει σε λειτουργία το όχημα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

·       Ειδική συσκευή (OBD), η οποία χρησιμοποιείται για παράκαμψη του εγκεφάλου του οχήματος με σκοπό την αφαίρεση.

·       Τροχός μπαταρίας με -3- δίσκους τροχού, δραπανοκατσάβιδο, πένσα και κάβουρας.

·       Γερμανικό κλειδί και 3 κατσαβίδια.

Και ενώ ο προαναφερόμενος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και η έρευνα είναι σε εξέλιξη, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και  αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. «Ειδικότερα», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ  «οι δράστες, επιβαίνοντας σε πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα». Και κάπου εκεί, ήρθε η συνδρομή της εμπειρίας των ανθρώπων του FRONTEX.

Συνεχίζει η Αστυνομία:

«Κατά τον ενδελεχή έλεγχο, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX, διαπίστωσαν ότι τα αναγνωριστικά στοιχεία του αυτοκινήτου,  η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστά,  ενώ όπως προέκυψε το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Ιταλίας ως κλαπέν. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, μία πλαστή άδεια κυκλοφορίας, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και δύο κινητά τηλέφωνα”. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, που επιχειρεί να βρει στοιχεία καθώς το διεθνές κύκλωμα που αφαιρεί και προχωράει σε πωλήσεις πολυτελών οχημάτων, δείχνει πολύ οργανωμένο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις