Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μητσοτάκης – Ρεχάγκελ: Στα «Gazzetta Awards» ο πρωθυπουργός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μητσοτάκης – Ρεχάγκελ: Στα «Gazzetta Awards» ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης - Ρεχάγκελ: Τι είπε για άνοιγμα γηπέδων, η συμβουλή που του έδωσε ο Γερμανός τεχνικός

Στην εκδήλωση βράβευσης αθλητριών, αθλητών, προπονητών και προσωπικοτήτων του αθλητισμού «Gazzetta Awards» έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρέστη στην τελετή απονομής των «Gazzetta Awards» στο Μέγαρο Μουσικής και απένειμε βραβείο στον Otto Rehhagel, τον προπονητή που οδήγησε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην κατάκτηση του Euro 2004. Μάλιστα, ο Ότο Ρεχάγκελ, μόλις παρέλαβε το βραβείο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του έδωσε μία συμβουλή, όπως μετέφρασε και ο συνεργάτης του Γερμανού προπονητή, Γιάννης Τοπαλίδης. «Σας εύχομαι να παίρνετε έξυπνες αποφάσεις, όπως κάναμε το 2004 στην Πορτογαλία» είπε στον πρωθυπουργό ο Γερμανός προπονητής.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ανέφερε σε έναν σύντομο χαιρετισμό:

«Θέλω πραγματικά να σας πω πόσο συγκινημένος είμαι σήμερα που βρίσκομαι μαζί σας και πόσο τιμητικό είναι για μένα να βραβεύσω έναν άνθρωπο ο οποίος υπήρξε πρωταγωνιστής μιας μοναδικής διαδρομής, μιας ομαδικής προσπάθειας που έφερε την πατρίδα μας στην κορυφή της Ευρώπης. Νομίζω ότι όλοι μας δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το καλοκαίρι του 2004 και πιστεύω ότι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι 20 χρόνια μετά να τιμήσουμε τον στρατηγό, τον μεγάλο πρωταγωνιστή αυτής της προσπάθειας», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα συγκυρία θέλω να ευχηθώ πράγματι τα βραβεία αυτά να συμπέσουν με το άνοιγμα των γηπέδων με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ζήσαμε στο παρελθόν. Είναι μια συλλογική προσπάθεια, θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων, αλλά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα πια να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα και να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους φιλάθλους ποιότητα και ασφάλεια, όπως αρμόζει σε ένα πραγματικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό και την σύζυγό του υποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης

Τον πρωθυπουργό και την σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφκσι, υποδέχθηκε στην είσοδο του μεγάρου Μουσικής ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Στην αίθουσα, ο πρωθυπουργός συνάντησε τον Χάρη Δούκα στον οποίο σύστησε την Μαρέβα. «Δήμαρχε τι γίνεται; Την ξέρεις την σύζυγό μου; Η Μαρέβα, ο δήμαρχος Αθηναίων» έκανε τις συστάσεις. «Πώς είστε; Συγχαρητήρια» είπε η σύζυγος του πρωθυπουργού στον δήμαρχο Αθηναίων».

Στη συνέχεια έσπευσε να χαιρετήσει τον μικρό Γιαννάκη Παπαστεφανάκη, τον μικρό φίλαθλο του ΠΑΟΚ που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και έχει γίνει γνωστός για τον πανηγυρισμό του κυπέλλου με τους παίκτες της ΑΕΚ ο οποίος βραβεύτηκε με το βραβείο Fairplay. «Πολύ χαίρομαι που είσαι εδώ σήμερα, σε βλέπω και σε παρακολουθώ να ξέρεις. Και βραβείο, μπράβο» του είπε χαμογελώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις