Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Η αντίδραση που απέτρεψε την έκρηξη
ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Η αντίδραση που απέτρεψε την έκρηξη

Βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Ο φάκελος - βόμβα στη Θεσσαλονίκη είχε σταλεί πριν από 10 ημέρες. Η «σωτήρια» αντίδραση της δικαστικού.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/02) στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης μετά από σήμα για έναν ύποπτο φάκελο. Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.), για να εξετάσουν τον φάκελο.  Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται, για εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξουδετερώθηκε στο σημείο, όπως μετέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φάκελος με τον μηχανισμό φαίνεται ότι απεστάλη προ 10ημερου.

Η αντίδραση της προέδρου Εφετών

Ο φάκελος έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου Εφετών που ήταν η παραλήπτρια του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».  Μόλις σήμερα, γύρω στις 2 μμ, ο φάκελος έπεσε στα χέρια της και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο. Το περιεχόμενό του όμως της κίνησε υποψίες και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντος της, η παραλήπτρια το παρέδωσε προς διερεύνηση. Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα. Απενεργοποιήθηκε τελικά από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον ο μηχανισμός εκρήγνυτο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα. Τις ερευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη βόμβα

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία ενημερώνει για το περιστατικό, αναφέροντας: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη. Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ. και παρέλαβε τον φάκελο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις