Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πεπ Γκουαρντίολα: Του κατέστεψε την ψυχολογία ο Ισπανός προπονητής
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πεπ Γκουαρντίολα: Του κατέστεψε την ψυχολογία ο Ισπανός προπονητής

Πεπ Γκουαρντίολα: Παίκτης με αξία 50 εκ.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Αναμφίβολα ο Πέπ Γκουαρντιόλα δεν βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο τυχαία. Οι υψηλές απαιτήσεις που έχει από τους παίκτες του και τον ίδιο «καλλιεργούν» ενδόμυχα το μέταλλο νικητή. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντοτε έτσι.

Ο Πεπ επένδυσε πάνω από 50 εκατομμύρια για να αποκτήσει τον ανερχόμενο μέσο που θα τονώσει με ενέργεια και ποιότητα τον άξονα. Παρόλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε της προσδοκίες.

Ο Κάλβιν Φίλιπς, έχοντας κάνει εξαιρετική σεζόν στην Λίντς, επιλέχθηκε ως ο κατάλληλος παίκτης για τα σχέδια του Ισπανού coach. Οι σχέσεις των δύο όμως δεν ήταν ιδανικές. Ο 26χρονος δεν ένιωθε άνετα στη Μάντσεστερ Σίτι και ο ίδιος εξήγησε τον λόγο.

Τα λόγια του Φίλιπς

“Υπήρχαν άσχημες μέρες που δεν ένιωθα κανένα συναίσθημα και αυτό ήταν αγχωτικό. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο βίωσα το πιο δύσκολο πράγμα, όταν ο Πεπ βγήκε και είπε ότι ήμουν υπέρβαρος. Είχε δίκιο, αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να το κάνεις”.

“Ο Πεπ ήταν πολύ απογοητευμένος επειδή ήμουν 1,5 κιλό πάνω από το επιθυμητό βάρος. Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στην αυτοπεποίθησή μου και στο πώς ένιωθα στη Σίτι. Ούτε η οικογένειά μου ήταν χαρούμενη γι’ αυτό, ειδικά η μητέρα μου. Απογοητεύτηκε, δεν ερχόταν συχνά να παρακολουθήσει, γιατί δεν του άρεσε να βλέπει ποδόσφαιρο χωρίς να παίζω εγώ”.

Ο Άγγλος διεθνής δόθηκε δανεικός στη Γουέστ Χαμ, όπου ελπίζει να βρει την αυτοπεποίθηση και την προβολή που δεν είχε το τελευταίο διάστημα στο Έτιχαντ υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις