Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη Νέα Υόρκη – Επαφές με την Ομογένεια
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη Νέα Υόρκη – Επαφές με την Ομογένεια

«Η Ελλάδα είναι όμορφη και προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές»

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι ομογενείς στην Υπουργό Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στη δεξίωση που παραχώρησε προς τιμήν της ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου στο κατάμεστο σαλόνι της προξενικής κατοικίας στο Μανχάταν. Στη σύντομη ομιλία του ο κύριος Κωνσταντίνου, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους ευχαρίστησε την υπουργό για την αποδοχή της πρόσκλησής του παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά της, αφού όπως τόνισε επιθυμία του είναι όλοι οι διακεκριμένοι επισκέπτες από την Ελλάδα να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με διακεκριμένους ομογενείς μεταξύ άλλων από το χώρο της επιχειρηματικότητας, της ιατρικής και του πολιτισμού.

Ο κύριος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στο κρίσιμο ρόλο του χαρτοφυλακίου αυτού, αφού ο τουρισμός αποκαλείται συχνά η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και πάντα, παρά τη μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια, ανάλογα με τις συνθήκες, οι προκλήσεις είναι πολλές.

«Η Ελλάδα είναι όμορφη και προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές»

«Η Ελλάδα είναι όμορφη και προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές» είπε στην αρχή της ομιλίας της η Υπουργός Τουρισμού. Η προσπάθεια «επέκτασης» της σαιζόν σε συνδυασμό με την περαιτέρω ανάπτυξη άλλων πιο εξιδεικευμένων και εκλεπτυσμένων τουριστικών υπηρεσιών, όπως, μεταξύ άλλων, ο πολιτιστικός, θρησκευτικός, γαστρονομικός τουρισμός, βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες των πολιτικών του υπουργείου, τόνισε στη συνέχεια.

Αναφέρθηκε επίσης και σε ένα άλλο, πολύ σημαντικό για τη σχέση της ομογένειας με την πατρίδα θέμα, αυτό της ψήφου. Η πρόσφατη ψήφιση από την ελληνική βουλή του νόμου για την επιστολική ψήφο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές τόνισε η υπουργός ήρθε σε συνέχεια της θέσπισης της ψήφου στις εθνικές εκλογές για πρώτη φορά.

Όμως η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν είναι συνδεδεμένη με τους όρους και τις διαδικασίες, που δυσκόλεψαν την συμμετοχή των ομογενών στις εθνικές εκλογές, και γι’ αυτό κάλεσε τους ομογενείς να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να ψηφίσουν, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της πατρίδας μας.

Επαφές με την Ομογένεια

Η κυρία Κεφαλογιάννη συνομίλησε για πολλή ώρα με τους ομογενείς ενώ τα στελέχη του υπουργείου που τη συνόδευαν καθώς και τα στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους φορέων της ομογένειας και επιχειρηματιών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβης Γεώργιος Σέκερης, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Μαίρη Βαξεβανίδου και ο διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων κύριος Θωμόπουλος, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου (HACC) Μάρκος Δρακωτός, ο πρόεδρος του συλλόγου των Ελλήνων δικηγόρων Γιώργος Ζαπάντης, η Georgia Chalakos και η Georgia Chletsos President of Federation of Philadelphia.

Πηγή: Hellenic DNA

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις