Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Μαρτίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χατζηδάκης στον Αυτιά για αγρότες: Ένας καλόπιστος διάλογος θα οδηγήσει στο αποτέλεσμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης στον Αυτιά για αγρότες: Ένας καλόπιστος διάλογος θα οδηγήσει στο αποτέλεσμα

Χατζηδάκης για αγρότες: Ένας καλόπιστος διάλογος θα οδηγήσει στο αποτέλεσμα -Δεν έχουμε ατελείωτες δυνατότητες

Για την επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ. «Απέναντι στους αγρότες όλοι ανεξαρτήτως κομμάτων, τρέφουμε μια συμπάθεια. Στην Ελλάδα πάρα πολλές οικογένειες είναι αγροτικής καταγωγής, επομένως και οι ίδιοι κατανοούν ότι υπάρχουν και κάποια όρια», είπε αρχικά ο κ Χατζηδάκης, ερωτηθείς σε ποια από τα αιτήματά τους βάζει την υπογραφή του. Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι εξαντλούνται τα δημοσιονομικά περιθώρια και ότι αποφασίστηκε και φέτος η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για τους αγρότες, με το κόστος να υπερβαίνει για το δημόσιο τα 80 δισ. ευρώ. «Δεν είναι κάτι απλό» σημείωσε.

Χατζηδάκης: O πρωθυπουργός θα συζητήσει μαζί τους και αιτήματα μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα

«Από πλευράς ΔΕΗ έχουν γίνει ήδη κάποιες ανακοινώσεις και ο πρωθυπουργός θα συζητήσει μαζί τους και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα-διαρθρωτικού χαρακτήρα αιτήματα, συνδεόμενα με την αγροτική πολιτική γιατί η Ελλάδα είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσπαθούμε η αγροτικής κοινωνική πολιτική να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κ Χατζηδάκης είπε ότι αυτή τη στιγμή βασικές προτεραιότητες είναι τα έργα υποδομών στη Θεσσαλία, όπου οι εργασίες αποκατάστασης από τη θεομηνία πλησιάζουν το ένα δισ. ευρώ, αλλά και η οργάνωση και δομή του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα. «Πρέπει να μιλήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στον αγροτικό τομέα ώστε οι άνθρωποι να έχουν ένα μόνιμο και βιώσιμο εισόδημα».

«Δεν έχουμε ατελείωτες δυνατότητες, αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί»

«Όλοι μαζί να δούμε θέματα λειτουργίας των ομάδων παραγωγών, των συνεταιρισμών, πού πηγαίνουν τα χρήματα. Δεν έχουμε ατελείωτες δυνατότητες, αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί. Πρέπει να μιλήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στον αγροτικό τομέα ώστε οι άνθρωποι να έχουν ένα μόνιμο και βιώσιμο εισόδημα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας. Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την Τρίτη είπε: «Οι ίδιοι θα καταλάβουν την καλή διάθεση της κυβέρνησης. Εμείς είμαστε ανοιχτοί, πιστεύουμε στον ανοιχτό διάλογο με ανοιχτούς δρόμους. Έχουν την στήριξη της κοινωνίας αν ακολουθήσουν μια μετριοπαθή γραμμή όπως ακολουθεί και η κυβέρνηση, θα μπορέσουμε να βρούμε ένα αποτέλεσμα». «Ένας καλόπιστος διάλογος θα οδηγήσει στο αποτέλεσμα. Δεν έχουμε ατελείωτες δυνατότητες», πρόσθεσε τέλος.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις