Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση ALCO Alpha 2024: Νέα πτώση ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια – αγρότες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO Alpha 2024: Νέα πτώση ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια – αγρότες

Δημοσκόπηση ALCO Alpha 2024: Μπροστά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, νέα πτώση ΣΥΡΙΖΑ

Την κυριαρχία της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό, ενόψει ευρωεκλογών, αποτυπώνει μια ακόμη δημοσκόπηση, της Alco για τον Alpha, καθώς δίνει προβάδισμα 16 μονάδων στο κυβερνών κόμμα. Το πρώτο μέρος της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Alco παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Παναγόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Η δημοσκόπηση καταγράφει τι θα έδειχνε η κάλπη εάν είχαμε ευρωεκλογές αυτή την Κυριακή, πού αποδίδουν οι πολίτες την ακρίβεια, πώς κρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των αγροτών και πόσο ικανοποιημένοι είναι από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Αναλυτικά:

Στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών επί των εγκύρων, η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ -που εδραιώνει τη διαφορά από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ- είναι στις 16 μονάδες.

ΝΔ: 28,2%
ΠΑΣΟΚ: 12,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 10,2%
ΚΚΕ: 9,1%
Ελληνική Λύση: 6,1%
Σπαρτιάτες: 2,3%
ΝΙΚΗ: 3,2%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,5%

Τη δυσαρέσκειά τους για το ζήτημα της ακρίβειας εκφράζουν οι πολίτες, ζητώντας περισσότερα μέτρα, ενώ βλέπουν ότι πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα. Οι ερωτηθέντες εκτιμούν κατά 38% ότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός ελέγχων, ενώ το 28% κάνει λόγο για παθογένειες της ελληνικής αγοράς. Στο ζήτημα των απογευματινών χειρουργείων, το 53% διαφωνεί, ενώ το 41% συμφωνεί.

Ερωτηθέντες εάν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν κατά 56% «όχι» και 40% «ναι». Σχετικά με το εάν είναι ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69%) δήλωσε «όχι», ενώ το 20% «ναι». Το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί λανθασμένους τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ το 24% τους κρίνει σωστούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις