Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαλάει ο καιρός: Νέο κύμα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός: Νέο κύμα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κάποιες βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στα νοτιοανατολικά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα περισσότερα γεωγραφικά τμήματα της χώρας, με κάποιες τοπικές συννεφιές στα δυτικά, στα νότια και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπου εκεί είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα προς την περιοχή των Δωδεκανήσων. Οι άνεμοι θα επιμείνουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα σημειωθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στους 18-22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με κάποιες κατά τόπους αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στους 19-20 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές, με τους ανέμους να πνέουν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία από την Κυριακή -Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Την Παρασκευή (9/2) στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένεται θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ από το Σάββατο (10/2) ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Την Κυριακή (11/2) νέα κακοκαιρία έρχεται από τα δυτικά, και τη Δευτέρα (12/2) ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να περάσει πάνω από όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία θα είναι το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Το βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει μεγάλο όγκο νερού τοπικά, πτώση της θερμοκρασίας, ενώ αναμένονται και χιόνια σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο τα 1.200 μέτρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις